Дітей з ожирінням стало більше в 10 разів за останні 40 років – ВООЗ

— 11 жовтня 2017, 11:05

Кількість дітей і підлітків, які мають ожиріння, зросла у десять разів протягом останніх 40 років, особливо у країнах Азії.

Фото londondeposit/Depositphotos

Ожиріння у дітей далі лишається поширеною проблемою у США, північно-західній Європі та інших багатих країнах, однак протягом останнього часу вони стали ще вищими, цитує звіт ВООЗ Reuters.

"За останні 40 років ми прийшли від 11 мільйонів до 120 мільйонів дітей та підлітків із цією проблемою", – йдеться у повідомленні.

Це означає, що приблизно 8% хлопчиків та 6% дівчат у всьому світі мали ожиріння у 2016 році, натомість у 1975 році із такою проблемою стикалися менше 1% дітей та підлітків.

До того ж, 213 мільйонів дітей віком 5-19 років мали надмірну вагу за даними, зібраними у 2016 році.

[L]Дослідники вважають, що причиною зростання показників ожиріння серед молоді – погане харчування вдома та школі, а також відсутність фізичної активності.

Крім того, у ВООЗ радять зважати на складники продуктів, які люди купують, а також не вживати забагато солі, цукру та жирних продуктів, стаючи на бік "здорового вибору".

Для зменшення споживання цукру, ВООЗ раніше публікувала рекомендацію щодо того, аби маркувати солодкі газовані напої та запроваджувати 20% податок на них.

Крім того, у дослідженні йдеться про те, що до 2022 року у світі буде більша кількість дітей із ожирінням, ніж тих, хто має недостатню вагу.

За останніми підрахунками, дітей, які важать менше норми свого віку, у світі налічується 192 мільйони. Половина з них живе в Індії.

У Полінезії та Мікронезії фіксують найвищі рівні ожиріння у дівчат (25,4%) та хлопців (22,4%).

"Діти не отримують достатньо фізичної активності у школі, навчальні заклади мають скромні можливості у забезпеченні учнів їжею, прогулянки та заняття спортом також дедалі рідшають", – йдеться у звіті.

Реклама:

Головне сьогодні