Спорт + прибирання в хаті: учені вирахували, яка кількість фізичної активності потрібна для довгого життя

— 8 жовтня 2017, 10:00

Учені вирахували, скільки хвилин фізичних навантажень на тиждень людині потрібно для того, щоби жити довше. Прибирання в квартирі вони теж зарахували.

Фото:korolOk/Depositphotos

150 хвилин – саме такою є мінімальна потрібна кількість фізичної активності. До неї можуть входити не лише заняття в спортзалі, а й, наприклад, їзда на велосипеді на роботу та хатня робота, що вимагає активного руху.

Про це повідомляє The Huffington Post, посилаючись на результати масштабного дослідження, опубліковані в The Lancet.[L]

У ньому взяли участь понад 140 тисяч добровольців із 17 країн, віком від 35 до 70 років. Результати проведеного опитування показали: для тих, хто активно рухається щонайменше 150 хвилин на тиждень, ризик смерті в цілому знижується на 28%, а вірогідність смерті від серцевих хвороб – на 20%. Ці цифри якраз збігаються з рекомендаціями ВООЗ.

"Основний висновок – це те, що корисним дня нас є будь-який вид активності. Не має значення, як ми його називаємо, наше тіло дивиться на нього однаково… Прогулянка може бути такою ж корисною, як година роботи в садку чи косіння трави", - підсумовує керівник дослідження, професор Скотт Лір із лікарні Святого Павла у Ванкувері.

"Рух є рух. Він не обов’язково має бути напруженими та вимагати реорганізації вашого життя. Я кажу людям для початку просто встати на 30 хвилин раніше та сходити прогулятися. Походіть по сходах чи пройдіться до віддаленого парку. Дві хвилини туди, п’ять хвилин сюди, але все це додається", - погоджується фітнес-тренер і керівник спортивного табору Джош Картер.

Фото:AntonLozovoy/Depositphotos

Він радить замінити перерви на каву прогулянками, а ще вполовину скоротити час, який ви звикли присвячувати перегляду серіалів. Коли вам треба кудись дістатися, спробуйте не скористатися автом чи громадським транспортом, а дійти, добігти, доїхати на велосипеді.

Також дуже важливо мати "друга по воркаутах", адже прогулянки чи заняття йогою даються нам значно легше, коли вони є частиною нашого соціального життя.

Нагадаємо, торік експерти назвали "спорт довгожителів".

Реклама:

Головне сьогодні