Що має бути у тарілці людини, яка правильно харчується. ІНФОГРАФІКА

— 14 грудня 2017, 15:48

Міністерство охорони здоров’я визначило найважливіші групи продуктів, які повинні входити до щоденного раціону людини.

Фото Maglara/Depositphotos

За рекомендаціями відомства, до переліку рекомендованих продуктів мають входити:

  • сезонні овочі та фрукти;
  • молочні та кисломолочні продукти;
  • різні види риби та м’яса.

"Харчування – один з ключових факторів попередження низки хронічних захворювань. В той же час, це і фактор ризику, бо завжди залишається свідомим вибором кожної окремої людини. Поява офіційно обґрунтованих рекомендацій зробить цей вибір простішим", – зазначив автор рекомендацій, президент Асоціації дієтологів України, кандидат медичних наук Олег Швець. ​

Усі поради вмістили у "тарілці здорового харчування".

Інфографіка moz.gov.ua. Для збільшення натисніть на зображення

[L]"На жаль, статистика свідчить, що українці нехтують принципами здорового харчування, що суттєво знижує якість життя і, врешті, несе загрозу їх здоров’ю. Сьогодні близько половини населення країни мають надлишкову вагу або ожиріння", – підкреслив заступник гендиректора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров’я МОЗ України Владислав Збанацький.

Як відомо, уперше за 18 років МОЗ оновив норми харчування, у яких дітям у віці від 3 до 17 років рекомендовану кількість калорій зменшено на добу на 15%, а дорослим збільшено кількість білків, жирів і зменшено вуглеводи.

Реклама:

Головне сьогодні