Що має бути у тарілці людини, яка правильно харчується. ІНФОГРАФІКА

13527
14 грудня 2017

Міністерство охорони здоров’я визначило найважливіші групи продуктів, які повинні входити до щоденного раціону людини.

Фото Maglara/Depositphotos

За рекомендаціями відомства, до переліку рекомендованих продуктів мають входити:

  • сезонні овочі та фрукти;
  • молочні та кисломолочні продукти;
  • різні види риби та м’яса.

"Харчування – один з ключових факторів попередження низки хронічних захворювань. В той же час, це і фактор ризику, бо завжди залишається свідомим вибором кожної окремої людини. Поява офіційно обґрунтованих рекомендацій зробить цей вибір простішим", – зазначив автор рекомендацій, президент Асоціації дієтологів України, кандидат медичних наук Олег Швець. ​

Усі поради вмістили у "тарілці здорового харчування".

Інфографіка moz.gov.ua. Для збільшення натисніть на зображення

"На жаль, статистика свідчить, що українці нехтують принципами здорового харчування, що суттєво знижує якість життя і, врешті, несе загрозу їх здоров’ю. Сьогодні близько половини населення країни мають надлишкову вагу або ожиріння", – підкреслив заступник гендиректора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров’я МОЗ України Владислав Збанацький.

Як відомо, уперше за 18 років МОЗ оновив норми харчування, у яких дітям у віці від 3 до 17 років рекомендовану кількість калорій зменшено на добу на 15%, а дорослим збільшено кількість білків, жирів і зменшено вуглеводи.

powered by lun.ua