На полиці магазинів України суміші Lactalis із бактерією сальмонели не потрапляли

— 16 січня 2018, 10:53

У листопаді 2017 року в Україну була завезена тестова партія дитячої молочної суміші виробництва французької компанії Lactalis, однак на полиці українських супермаркетів вона так і не потрапила.

Фото konevaelvira.gmail.com/Depositphotos

Про це розповіли "Українській правді. Життя" в українському представництві компанії.

"Імпорт дитячого харчування із Франції не є для нас характерним. Тестова партія продукції була завезена на територію України наприкінці листопада 2017 року. Вона не потрапила у роздрібні торгівельні мережі і до споживачів теж. Вся партія була заблокована на складі на початку грудня згідно з політикою групи Lactalis", – повідомила представниця компанії Світлана.

Зараз поставлена продукція у зв'язку із можливою загрозою заблокована і розташовується на зберіганні на складі.

[L]За словами представниці українського офісу Lactalis, тестова партія сухої молочної суміші для дітей буде відправлена у Францію або утилізована найближчим часом.

У Lactalis-Україна стверджують, що завезена на нашу територію партія, пройшла як внутрішнє тестування на мікробіологію, так і зовнішнє тестування компанії "Єврофін" на безпечність продукції.

14 січня стало відомо, що більше 12 мільйонів упаковок сухого молока для дитячого харчування вилучають із продажу у 83 країнах через зараження сальмонелою на підприємстві французької компанії Lactalis.

Бактерія сальмонели була виявлена ​​на молочному заводі Lactalis ще у грудні 2017 року.

Зараження спричинив ремонт на молочному заводі Celia на північному заході Франції.

У Франції зафіксовано 35 випадків зараження сальмонельозом, один помітили в Іспанії. Щодо випадку в Греції триває розслідування.

Наталія Вуйтік, УП

Реклама:

Головне сьогодні