В Японії створили ліки, які вбивають вірус грипу лише за один день

— 14 лютого 2018, 10:52

Японська фармацевтична компанія заявляє, що їхні нові ліки можуть вилікувати вірус грипу всього за добу.

Про це пише Science Alert.

Компанія Shionogi стверджує, що їхній новий експериментальний препарат балоксавир марбоксил (baloxavir marboxil) вбиває вірус грипу швидше, ніж будь-які інші відомі ліки від грипу.

Фото: Kornienkoalex / Depositphotos

Клінічні випробування довели ефективність препарату.

Балоксавир марбоксил в середньому вбивав вірус за 24 години, тоді як препарат oseltamivir (його продають під брендом "Таміфлю") діє 72 години, а в учасників дослідження, яким давали плацебо, вірус грипу зникав за 96 годин.

Клінічні випробування також показали,що симптоми грипу при лікуванні новим препаратом зберігалися у пацієнтів приблизно стільки ж, скільки при лікуванні іншими ліками.

Але Shionogi переконує, що їхня розробка знищує віруси значно швидше. Це зменшує період, впровдож якого пацієнт залишається заразним.

[L]Японське видання The Asahi Shimbun пише, що новий препарат, який вбиває штами грипу А та В, отримав зелене світло від Міністерства охорони здоров'я Японії на початку лютого.

Це сигналізує про те, що препарат запустять у масове виробництво і продаж.

Очікується, що формальний дозвіл на поширення нових ліків компанія отримає наступного місяця, а в травні препарат уже з'явиться в аптеках.

Shionogi разом з виробником "Таміфлю" Roche, який має права на дистрибуцію ліків у США, подасть заявку на продаж нових ліків в Америці на початку літа.

Конкретне рішення очікують у 2019 році, пише The Wall Street Journal.

Реклама:

Головне сьогодні