Учені навчилися виявляти аутизм у дітей за аналізом крові

— 20 лютого 2018, 11:54

Дослідники Ворицького університету встановили зв'язок між аутизмом та порушення балансу білків у плазмі крові.

Фото amoklv/Depositphotos

Вони створили нові форми аналізів крові та сечі, які можуть визначати цей розлад розвитку нервової системи у дітей, повідомляє The Independent.

Ці тести, як переконують науковці, є першими у своєму роді і можуть допомогти дітям із аутизмом отримувати потрібне лікування набагато раніше, ніж це відбувається зараз.

Аутичні розлади переважно позначаються на соціальній взаємодії дітей, їхній здатності до спілкування, у них може бути порушення мовлення, з'являтися прояви гіперактивності, труднощі з адаптацією до нового середовища.

Оскільки існує дуже широкий спектр симптомів, які можуть вказувати на аутизм, на ранніх стадіях прояву цього розладу точно діагностувати його вдається не завжди.

[L]Саме проблему ранньої діагностики може вирішити винахід дослідників Ворицького університету.

Науковці виявили, що найбільш надійний для таких випадків тест визначає рівень білків у плазмі крові.

У плазмі дітей із розладами аутичного спектра дослідники помітили підвищені кількості дітирозіну, а також кінцевих продуктів приєднання вуглеводів, які часто накопичуються при діабеті, хворобах нирок, нейродегенеративних захворюваннях.

За вмістом таких молекул в крові дитини дослідники змогли cпрогнозувати аутичні розлади з точністю 90%, а відсутність – з точністю 87%.

Дослідники також вважають, що подальша розробка нових тестів допоможе визначати причини появи аутичних розладів.

Реклама:

Головне сьогодні