Через страйк в університеті Богомольця медики кличуть студентів до себе

— 27 лютого 2018, 13:40

Поки Національний медичний університет імені О. О. Богомольця безстроково страйкує на підтримку ректора Катерини Амосової, закривши усі корпуси на ланцюги і скасувавши заняття, вчити студентів взялися інші.

Стажування в "Борисі" та Клініці Спіженко

Після початку страйку клініка "Борис" та Клініка Спіженко оголосили: "Ті, хто хоче не втрачати час, а продовжувати практичне навчання в ведучих українських клініках "Борис" та клініці Спіженко, з задоволенням запрошуємо до себе на навчання!".

Про це написав власник клініки "Борис" Михайло Радуцький.

"Прийшли студенти, ви би бачили очі цих дітей! Вони горять бажанням вчитися і працювати!", – написав Радуцький.

Відкриті лекції в Інституті фізіології НАН

27 лютого molecula.club пропонує відкриті лекції із патофізіології за планом другого семестру 3 курсу, а також лекції із молекулярної фізіології в Інституті фізіології ім. О.О.Богомольця НАН України.

Про це написав завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України, професор Віктор Досенко.

Оплачуване стажування у Revival Institute for Future

Тижневе оплачуване стажування активним студентам НМУ запропонував Центр стратегій та інновацій Revival Institute for Future.

Про це пише Вероніка Кобзиста.

По завершенні страйку окремим кандидатам можуть запропонувати продовження стажування з перспективою працевлаштування як assistant consultant з менеджменту охорони здоров’я.

Центр пропонує 5 місць за результатами конкурсу. Для подачі заявки треба написати більше 20 слів про себе за адресою [email protected].

Підбірка онлайн-ресурсів для навчання від INgenius

А проект INgenius опублікував підбірку саморесурсів:

"Не секрет, що лікар повинен бути готовим до будь-яких стресових ситуацій. Тому ми вирішили допомогти пройти курс молодого бійця та зробили підбірку ресурсів для самонавчання на випадок, якщо в твоєму університеті оголошено страйк", – йдеться на сторінці проекту.

    1. FreeBookCenter – ресурс для завантаження та читання онлайн медичних книг по предметах від атласів з анатомії до лікування по нозологіях.https://goo.gl/t3VSsG
    2. iMedicalSchool – тут ви знайдете відео на будь-які медичні теми. https://goo.gl/vwxL55
    3. MedicalEnglish – один з найпопулярніших ресурсів для вивчення медичної англійської для удосконалення своїх мовних навичок.https://goo.gl/52ZaLq
    4. Topanatomy – для тих, хто тільки починає вчити англійську є канал з відео по анатомії.https://goo.gl/4eyx6T
    5. Проста гістологія – курс по основах гістології на платформі Прометеус. https://goo.gl/v9gWRD
    6. І маленький бонус від авторів – курс по Основах програмування. https://goo.gl/jZxZMy

Ввечері 25 лютого медунівеситет Богомольця оголосив безстроковий страйк на підтримку ректора. Мовляв, протестуватимуть студенти та трудовий коллектив через "безпрецедентне брутальне та незаконне втручання керівництва МОЗ в незалежність та самоврядність НМУ".

Заява підтримує ректора Катерину Амосову та вимагає відсторонення від обо'язків в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

На сторінці страйккому також сказано, що причина пропуску навчальних занять на період страйку буде вважатися поважною, а студентам дозволять відпрацювати їх під час подальших поточних занять та підсумкових модульних контролів.

Фото Олександри Чернової, hromadske.ua

Під оголошеннями страйккому та НМУ студенти обурювались зривом занять через страйк.

Для збільшення натисніть на зображення

МОЗ і МОН заликали не допустити зриву навчального процесу.

Cтуденти повідомили "УП.Життя", що центральні корпуси вишу зачинені на ланцюги і надіслали відповідні фото.

Зачинені ланцюгами корпуси вишу

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що це не страйк студентів та викладачів, а саботаж деяких членів адміністрації та деканів НМУ.

До страйккомітету увійшли студпарламент, студентський профком, ГО "Студентська довіра", декани та проректори, профспілковий комітет університету.

Координаторами страйккому є:

      • декан другого медфакультету Літвінова Наталія Юріївна
      • Сергій Суровцев, голова студради стоматфакультету;
      • Василь Гілюк, голова ГО "Студдовіра".

[L]Нагадаємо, 20 лютого ректора медвишу Богомольця Катерину Амосову МОЗ відсторонило від посади на час службової перевірки.

Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів.

Катерина Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

Того ж дня представники студентського самоврядування заблокували вхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

Заблокований вхід в ректорат

Деталі про ці перипетії можна почитати за лінком.

Ми продовжуємо відстежувати ситуацію.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні