Виявляється, що від безсоння можуть врятувати важкі ковдри

— 1 березня 2018, 11:59

Важка ковдра поліпшує якість сну при безсонні.

Таке дослідження проводили вчені Массачусетського університету, пише The Daily Mail.

У експерименті взяли участь 32 людини.

63% з них повідомили, що під час використання важких ковдр вони відчули зниження тривожності. 78% зазначили, що така ковдра є заспокійливим.

Важка ковдра поліпшує якість сну при безсонні. Фото eric1513/Depositphotos

Аналогічний експеримент також проводили шведські дослідники у 2015 році.

Вони пояснюють, що важкі ковдри забезпечують відчуття, наче людина знаходиться у "коконі", а це зменшує фізичне збудження і допомагає заснути.

З неврологічної точки зору стимуляція тиску знижує рівень кортизолу та збільшує рівень серотоніну та мелатоніну. Більше того, це знижує частоту серцевих скорочень та артеріального тиску.

Кортизол – це гормон, який виділяється під час стресових ситуацій. Високий рівень кортизола призводить до безсоння, тривоги та депресії.

[L]Водночас серотонін допомагає регулювати цикли циклу сну. Цей гормон зазвичай називають "щасливою хімією", оскільки його пов'язанують із добробутом і щастям.

Мелатонін є гормоном, який захищає нас від стресів і передчасного старіння, від простудних і навіть онкологічних захворювань.

Коли учасники шведського дослідження вкривалися важкою ковдрою, вони мали більш спокійний нічний сон з меншою кількістю нічних рухів.

Цікаво, що важкі ковдри протягом десятиліть використовуються у терапії для дітей з порушеннями розвитку та для заспокоєння стривожених тварин.

А професійний терапевт Тіна Шампань зі штату Массачусетс з 1999 року використовує важкі ковдри у терапії для дорослих з психічними розладами. Вона впевнена, що їх використання допомагає пацієнтам заспокоїтись.

Реклама:

Головне сьогодні