Моє тіло – моє діло: Instagram-блогер заступилася за жінок, які щойно народили, і відчувають тиск

— 11 березня 2018, 08:49

Більшість людей схильні милуватися вагітними, бо це ж прекрасний стан очікування і радості.

Однак до жінок, які щойно народили, суспільство часто озвучує подвійні стандарти: якщо вони схудли та прийшли в форму за три місяці, то люди засуджують та критикують їх, бо "надто швидко", а якщо ж ні – то обзивають ледачими.

[L]Зазвичай при цьому такі критикани нічого не знають про спосіб життя та стан здоров'я жінки, і загалом це їх не стосується.

З таким осудом неочікувано зіштовхнулася 33-річна фітнес-ентузіастка Емі, яка живе в Німеччині, пише The Daily Mail.

Жінка – мама трьох дітей. Останню доньку Олівію вона народила у квітні 2017 року. На момент виписки із пологового Емі важила 72 кілограми і задокументувала свій стан світлиною.

33-річна фітнес-ентузіастка Емі – мама трьох дітей

Після третьої дитини у жінки виник гормональний збій в організмі, тож вона була змушена розпочати лікувальну терапію та навіть пройти гістеректомію (операція з видалення матки).

В результаті за три місяці Емі схудла до 52,5 кілограмів.

"Я прагнула знову рухатися без болю, відмінити всі ліки, почуватися здоровою, щоб мати змогу брати на руки своїх дорослих дітей, не відчуваючи як моє тіло розвалюється, – пояснює Емі.

Фізичні результати, які прийшли від здорового харчування та вправ, були просто бонусом".

Яким же було її здивування, коли в Instagram, куди вона запостила світлину, набігли інтернет-тролі та почали сварити її за "надто струнке" післяпологове тіло.

Емі це так обурило, що вона скористалася можливістю і виклала колаж зі своїх світлин на 41 тижні вагітності, а також через один, два та три місяці після пологів.

До фотографії вона написала надихаючий пост, щоб обговорити ставлення до нових матерів і тиск, який вони відчувають після повернення у форму.

Емі на 41 тижні вагітності, а також через один, два та три місяці після пологів

"Чому якщо ми, мами, не повертаємось до форми після народження, ми ліниві та не цінуємо наше здоров'я? Або ж навпаки – надто худнемо, не турбуючись про те ж здоров'я?

Не дозволяйте будь-кому змусити вас соромитися за дії, які забезпечують ваше щастя і мир. Робіть ваш перехід у материнське життя легким", – написала Емі.

Реакцію жінки соцмережі підхопили і зробили її пост віральним.

Реклама:

Головне сьогодні