Якщо пацієнт вибрав собі приватного лікаря, чи потрібно йому доплачувати? Пояснення

Якщо ви підписали декларацію у приватній лікарні чи з ФОПом, який є у системі, медзаклад має безоплатно надати вам такий же перелік медичних послуг, як і в комунальних закладах.

Про це в інтерв'ю УП.Життя розповів керівник Національної служби здоров'я Олег Петренко.

Фото: alexraths/Depositphotos

Тобто якщо ви вирішили, що вашим сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом буде фахівець з приватної клініки чи ФОП, він є у системі і підписав з вами декларацію, то за базовий пакет медичних послуг нічого доплачувати не треба.

Їх гарантовано оплатять з наших податків.

Такий лікар має безоплатно спостерігати за нашим здоров’ям чи здоров’ям нашої дитини, ставити діагнози та лікувати найбільш поширені хвороби, травми, отруєння.

За потреби дати направлення до фахівця вторинної чи третинної допомоги – лора, ендокринолога, хірурга тощо, або консультуватиметься з ним щодо вашого лікування.

Ваш лікар також має безоплатно виписувати вам довідки чи лікарняні.

Повний перелік безоплатних послуг можна переглянути на картинках від міністерства охорони здоров'я. Для перегляду скористайтеся стрілочками

Олег Петренко пояснює: якщо приватний заклад, який уклав договір з Нацслужбою, вимагає гроші за гарантований пакет медпослуг, це підстава, щоб Нацслужба його перевірила і призупинила оплату до з'ясування ситуації або й розірвання договору.

Послуги, які не входять у гарантований список, приватні заклади можуть надавати за гроші, але це уже договір пацієнта і медзакладу.

ЧИТАТИ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю

Реклама:

Головне сьогодні