Діти, які багато часу проводять за гаджетами, ризикують зламати стегно у 40-50 років

— 26 березня 2019, 14:24

Батьки дітей, які проводять багато часу за гаджетами, ризикують стати їхніми доглядальниками у середньому віці.

Експертка з вікового здоров'я, професорка Доун Скелтон попереджає: дітям, які надто часто проводять дозвілля за телефонами, загрожують переломи стегон вже у віці 40-50 років.

Фото IgorVetushko/Depositphotos

Про це йдеться у звіті Королівського товариства остеопорозу, пише The Daily Mail.

Професорка наголошує, сучасне юне покоління менше займається спортом, багато сидить, користується ліфтами та проводить години перед екранами.

Їхні кістки не отримують достатньо навантаження у період до настання статтевого дозрівання, аби розвиватися повноцінно і ставати сильнішими.

Вже після 15 років розвиток та ріст кісток суттєво уповільнюється. А сидячий спосіб життя робить їх слабшими.

"Якщо ви не створили надійну базу для росту кісток, вони почнуть старіти набагато раніше, а найменше падіння може призвести до перелому", – каже професорка Скелтон.

Жінка зауважила, нині ця проблема прихована, актуальною вона буде, коли сучасне покоління дітей виросте. Саме їм загрожуватимуть переломи стегнових кісток не у 70-80 років, а у вже у 40-50.

Експертка закликає батьків нагадувати дітям про необхідність перерв під час сидіння за екраном щогодини, а також спонукати їх бути активнішими та займатися спортом.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні