Кліщі з хворобою Лайма – біологічна зброя? У США розслідують, чи скидали комах з неба

— 17 липня 2019, 13:07

Поки ми сміємось над людьми, які вірять в рептилоїдів та теорію змови, члени парламенту штату Нью-Джерсі не на жарт занепокоєні.

Вони припускають, що уряд Сполучених Штатів Америки використовував кліщів та інших комах як біологічну зброю.

Нижня палата конгресу США закликає провести розслідування, яке має з'ясувати, чи не є причиною розповсюдження хвороби Лайма (бореліозу) експеримент Пентагону по використанню кліщів як зброї, пише The Guardian.

Фото:Eric_Karetz/Depositphotos

Палата схвалила поправку до звіту 1950-1975 років щодо експериментів з кліщами та комахами, які можливо були залучені до розробки біологічної зброї.

Згідно з поправкою, інспектор департаменту з питань безпеки має переглянути звіт та з'ясувати, чи не були комахи випущені з лабораторії випадково або в експериментальних цілях.

Автор поправки, конгресмен від республіканців Кріс Сміт розповідає, що на створення поправки його "надихнула чисельна кількість книг та статей, які припускають, що серйозні дослідження проводились урядом США".

"Під час експериментів, використовували кліщів та комах у якості біологічної зброї", – пояснює Сміт.

Нова книга на цю тему була опублікована в травні науковим письменником зі Стенфордського університету Крісом Ньюбаєм.

Він страждав на хворобу Лайма та поставив у своїй роботі питання щодо походження бореліозу, на якій щорічно хворіють 400 000 американців.

У книзі Bitten: "The Secret History of Lime Desease and Biological Weapon" автор цитує швейцарського науковця Віллі Бургдорфера, який відкрив бактерію бореліозу.

Науковець каже, що епідемія хвороби Лайма – це військовий експеримент, що пішов не по плану.

Бургдорфер, який помер у 2014 році, працював розробником біологічної зброї на армію США.

В його обов'язки входило селекціювати бліх, кліщів, москітів та інших комах, що смокчуть кров, та заражати їх хворобами, які передаються людям.

Згідно з книгою, були розроблені програми, в рамках яких, інфікованих кліщів та комах мали скидати на певну місцевість з повітря.

А не інфікованих випускали у населенні пункти, щоб відстежити їхнє розповсюдження.

Припускається, що план програми було порушено, що й призвело до спалаху хвороби Лайма у США у 60-х роках минулого сторіччя.

Вас також може зацікавити:

Обережно, кліщ: енцефаліт, бореліоз та як цього уникнути

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні