Які ліки додати до домашньої аптечки влітку

Які ліки додати до домашньої аптечки влітку

Набір є типовим: ліки для контролю тиску, знеболювальні, жарознижувальні, сорбенти, спирт та йод. Влітку зростає потреба у препаратах, що лікують шлунково-кишкові розлади та алергію. В аптеці DS можна придбати засоби, якими варто укомплектувати домашню аптечку в спекотну пору року, щоб комплексно захистити здоров’я всіх членів родини.

Засоби для шлунку та кишечнику

Влітку до раціону додаються овочі та фрукти. Разом з користю свіжі рослинні продукти несуть і ризики. Здуття, діарея, відчуття важкості та навіть отруєння є типовими проблемами для людей, які з ентузіазмом споживають фрукти, ягоди, салати. Оскільки причини нездужань різні, то й до підбору ліків треба підходити з урахуванням симптомів та загального самопочуття.

Ферменти

Продукти рослинного походження багаті на клітковину – волокна целюлози. Вони, з одного боку, сприяють травленню, насичують організм корисними мікроелементами, а з іншого – утруднюють травлення в людей з нестачею ферментів. Недостатня кількість ферментів викликає здуття та діарею. Стабілізувати процеси у шлунково-кишковому тракті допомагають ліки, що містять каталізатори травлення:

  • "Панкреатин";
  • "Мезим форте";
  • "Ферментаза Дуо";
  • "Панзинорм".

Ці ліки, що містять ферменти, здобуті з підшлункових залоз великої рогатої худоби, можна придбати в apteka-ds. Водночас щодо вживання ферментів потрібно порадитися з лікарем, адже він визначить, чи потрібний вам цей препарат та розрахує дозування.

Ліки з лактобактеріями

Проблеми з перетравленням їжі, багатої на клітковину, можуть бути викликані нестачею бактерій у шлунково-кишковому тракті. Універсальний препарат, що містить корисні бактерії – йогурт-капсули. Їх можна приймати як дорослим, так і дітям віком від 3 місяців, у кількості, рекомендованій сімейним терапевтом чи гастроентерологом. Йогурт-капсули зберігаються у холодильнику: при температурі вище 8 градусів за Цельсієм бактерії гинуть.

Сорбенти

Одна з причин болю, здуття, діареї – отруєння. Це стан, особливо поширений в теплу пору року, коли достатньо з’їсти бутерброд з брудними руками, щоб отримати низку неприємних та небезпечних симптомів. При отруєнні треба прийняти сорбент – препарат, який виведе токсини з організму. Ефективний препарат, доступний на сайті https://apteka-ds.com.ua/ – активоване вугілля. Альтернативами є біла глина, "Атоксіл", "Сорбекс". Важливо прийняти сорбент при появі перших симптомів отруєння.

Антигістамінні препарати

Наприкінці весни починають квітнути рослини. Через це в людей, схильних до алергії, знижується якість життя. Типовими ознаками алергії є:

  • нежить, набряк носових пазух, виділення з носу прозорої рідини;
  • почервоніння очей та свербіж повік;
  • чхання;
  • кропив’янка (висип на тілі, схожий на той, що виникає внаслідок контакту з кропивою) та набряк тканин.

Сучасні антигістамінні ліки швидко позбавляють неприємних симптомів, не викликають сонливості. Найпоширеніші – "Діазолін", "Лоратидин", "Ерідез". Конкретний препарат призначає лікар після обстеження, виходячи з набору алергенів, які викликають реакцію організму.

Головне сьогодні