Українець з феноменальною пам'яттю встановив новий світовий рекорд

— 18 червня 2009, 13:46

Українець, якого вдома та за межами країни називають "Доктором Пі" встановив новий світовий рекорд із запам'ятовування числа "пі", повідомляє "Сегодня".

У середу 37-річний Андрій Слюсарчук продемонстрував свої унікальні здібності - відтворив за допомогою пам'яті 30 мільйонів цифр, які йдуть у числі "пі" після коми.

Свої феноменальні здібності нейрохірург та психолог зі Львова показував в Українському домі протягом чотирьох з половиною годин.

За Слюсарчуком слідкувала експертна комісія, щоб встановити, яких глибин здатен досягти людський розум, пише "Комсомольська правда у Україні".

Для перевірки пам'яті львів'янин мав називати числа з "пі", які йому задавали. Так, Слюсарчуку говорили з якого мільйона йому треба назвати число, на якій воно сторінці у книзі з переліком чисел після коми у "пі", та у якій графі й стовпчику.

Окрім цифр, доктор медичних наук цитував Достоєвського, "Міфи стародавньої Греції" та Макіавеллі.

Слюсарчуку називали сторінку та абзац з книги, а він мав з точністю до слова відтворити, що там написано.

Як розповів рекордсмен, він ріс сиротою і з самого дитинства його називали психом та непередбачуваним.

"Я мріяв бути лікарем у сфері нейрохірургії та психіатрії. Але мені казали, що з мене вийде лише санітар чи фельдшер", - зізнався чоловік.

Однак житель Львова не здавався і почав вивчати самого себе.

"Мені відкрилося, що мозок має колосальну пам'ять, тільки ми цим не користуємося. За пам'ять відповідає той же відділ мозку, що й за фобії, нав'язливі ідеї. У цьому вся розгадка", - пояснив Слюсарчук.

"Мій мозок почав ніби фотографувати, сканувати те що бачать очі. Я знаю на пам'ять 15 тисяч книжок. Це дуже допомогло мені у навчанні", - додав чоловік.

До речі, Андрій Слюсарчук закінчив школу у 9 років, а інститут - у 17. Кандидатом наук львів'янин став у 24 роки, а доктором - у 27.

Реклама:

Головне сьогодні