Тест

У Колумбії вбито легендарну "кокаїнову королеву"

Жінка була ключовою фігурою фігурою світу контрабанди в 1970-1980-х роках та воєн наркомафії в США. Її вважають організаторкою десятків, а може й сотень убивств.

Грізельду заарештували в Америці в 1985-му. Її засудили до 60 років ув’язнення за вбивство двох драг-дилерів та 2-річної дитини, в яку влучили кулі, що призначалися батькові.

Бланко відсиділа 20 років, після його її депортували до Колумбії, де, в рідному місті Меделлін, її знайшла смерть.

Про це пише The Sun із посиланням на El Espectador.

Як повідомив полковник поліції Маурісіо Картахена, Грізельда виходила з крамниці, коли в неї вистрелили двоє невідомих мотоциклістів. Вона дістала дві кулі в голову.

За іронією долі, саме такому методу ліквідації ворогів свого часу надавала перевагу сама наркобаронеса.

"Ми не знаємо, чому вони її вбили, але перша гіпотеза – це була помста або зведення рахунків", - зазначив Картахена.

Подейкують, Бланко була великою шанувальницею стрічки за романом Маріо П’юзо "Хрещений батько", і навіть назвала свого сина Майклом Корлеоне на честь одного з героїв.

Двох із трьох її синів від першого чоловіка було вбито після того, як вони долучилися до сімейного бізнесу.

Бланко ставала вдовою тричі, і тричі вона ставала підозрюваною в смерті чоловіків, пише The Guardian.

Як розповідають, якось в 1975-му році Бланко розсварилася зі своїм чоловіком та бізнес-партнером Альберто Браво, недорахувавшись кількох мільйонів прибутку наркокартелю. З’ясовування стосунків відбувалася на паркмаданчику коло нічного клубу в Боготі.

Тоді 32-річна Грізельда витягла пістолет, Альберто – автомат "Uzi". В результаті стрілянини Браво і шестеро його охоронців загинули, а Бланко дістала лише невелике поранення живота. Вона швидко оклигала та перебралася до Майямі, де її репутація безжальної злочинниці лише зміцніла.