Письменниця Е.Л. Джеймс і акторка Меріл Стріп увійшли до 100 найвпливовіших жінок

Видання The Hollywood Reporter оприлюднило свій 21-й щорічний рейтинг найвпливовіших жінок індустрії розваг.

У Топ-100, хоча й далеко не на вищих сходинках, опинилися акторки Меріл Стіп та Крістен Стюарт, а також телеведуча Опра Вінфрі.

Про це пише The Hollywood Reporter.

Критеріями відбору найавторитетніших дам стали рівень прибутків їхніх компаній, оцінка власних активів, кількість підлеглих, авторитет в індустрії кіно і телебачення тощо.

Перше місце цього року посіла 55-річна Енн Суіні, співголова Disney Media Networks та президент Disney/ABC Television Group.

Найвпливовіша пані щодня отримує 300-500 електронних листів.

"Я читаю дуже швидко, а ще добре делегую (обов’язки)", - говорить Енн, а ще додає, що їй поталанило, бо їй подобається кожна людина, що працює у її команді.

Своїм "моментом гордості" 2012- го року Суіні називає день, коли завдяки всім телешоу ABC вдалося зібрати 19 мільйонів доларів на допомогу жертвам урагану "Сенді".

На запитання, що б вона порадила 23-річній собі стосовно роботи в Голлівуді, Енн каже "Розслабитися".

На другій сходинці опинилася "королева кабельного телебачення", президент компанії NBCUniversal Cable Entertainment and Cable Studios, 62-річна Бонні Хаммер.

Говорячи про те, чого саме вона не може дочекатися після робочого дня, вона каже: "Перепрошую мого чоловіка, але…зайти у двері, і щоби мій 75-фунтовий золотистий ретрівер обцілував моє лице і ходив за мною, аж поки я не ляжу спати".

Річ, якою Бонні пишається найбільше з усього 2012-го року – перший сценарій, написаний її сином, який змусив її голосно реготати.

Третє місце належить співголові Sony Pictures Entertainment, 54-річній Емі Паскаль, а четверте – 59-річній Еббі Равен, президентові та голові правління A+E Networks.

Емі Паскаль

П’яту сходинку посіла 48-річна Дана Уолден, співголова 20th Century Fox Television.

Що ж до більш відомих широкому загалу імен, то "медіакоролева" Опра Вінфрі, яка неодноразово опинялася на верхніх позиціях рейтингів найдорожчих, найпопулярніших та найвпливовіших, цього разу посіла 18-те місце.

Чотирикратна володарка "Еммі", комедійна актриса Тіна Фей опинилася на 42-й сходинці, а телеведуча Еллен ДеДженерес – на 44-й.

50-ту сходинку автори рейтингу розділили одразу між трьома "королевами касових зборів": зіркою "Голодних ігор" Дженніфер Лоуренс, Крістен Стюарт із "Сутінків" та оскароносною кінодівою Меріл Стріп.

Меріл Стріп

На 91-му місці в сотні найвпливовіших опинилася авторка скандального бестселеру "П’ятдесят відтінків сірого", якого в світі вже продано понад 60 мільйонів примірників – 49-річна Е.Л. Джеймс.

Фото Reuters, AP, з сайтів Paris Match, clickorlando.com, з weblogs.variety.com, The Huffington Post, broadbandindiamagazine.com, therisinghollywood.com

Реклама:

Головне сьогодні