Українка отримала одну з найпрестижніших музичних нагород

Цю нагороду, починаючи з 2002 року присуджує німецька радіостанція MDR Figaro, разом із найбільшим у Німеччині етнофестивалем TFF Rudolstadt, повідомляє Deutsche Welle.

Інтернаціональне журі відзначило народжену у Львові українську мисткиню, котра живе в Німеччині, "за її видатні нові мистецькі інтерпретації українських пісень та музики".

"Мар'яна Садовська не лише виразна співачка із дуже-дуже хорошим голосом. Вона ще й надзвичайно креативна у її найрізноманітніших проектах. Байдуже, чи то йдеться про спів із хором, чи її власний гурт Borderland, у котрому вона грає на індійській гармоніці, чи творчість як композиторки", - заявив член журі премії RUTH Бернгард Ганнекен, котрий є також програмним директором фестивалю TFF Rudolstadt.

За словами Ганнекена, Садовська є визнаною в усьому світі багатогранною музиканткою.

"Для мене це важливе свідчення, що все таки моя музика, моя праця, мій вибір - це правильний шлях", - сказала про премію Мар'яна Садовська.

Мисткиня також відзначила, що сприймає цю нагороду як важливий крок до здійснення своєї мрії, котра полягає в тому, "щоб про Україну знали, щоб нашу музику розпізнавали, щоб щоразу менше було моментів, коли треба пояснювати, що ми - не діалект, не частина, що ми - це ми!".

Вручення премії RUTH 2013 відбудеться в суботу, шостого липня, на етнофестивалі TFF Rudolstadt, котрий проходитиме з четвертого по сьоме липня в однойменному німецькому місті Рудольштадт федеральної землі Тюрингія.

"Цей фестиваль щороку обирає якусь головну тему, і я мрію, щоб незабаром такою темою стала українська музика, і щоб на цьому найбільшому і найстарішому фестивалі Німеччини виступили гурти Тофійчуків, Романа Кумлика, "Древо", "Кросна", "Божичі", "ДахаБраха", "Курбаси" та інші", - сказала Мар'яна Садовська.

Та перш ніж отримати нагороду і виступити на фестивалі TFF Rudolstadt із двома концертами шостого та сьомого липня, Садовська відвідає Київ. У п'ятницю, п'ятого липня, мисткиня презентує в українській столиці композицію "Чорнобиль. Жнива" разом із американським струнним квартетом Kronos Quartet.

Реклама:

Головне сьогодні