Топ-15 несправжніх багатіїв за версією Forbes

В це важко повірити, але багаті, стають ще багатшими, навіть якщо вони не справжні.

Щороку Forbes вираховує чисту вартість активів найбагатших персонажів з романів, кіно, телебачення та ігор, портфелі яких були сформовані на основі історій про них же.

Цього разу, сукупний власний капітал вигаданих персонажів піднявся на 3% і склав 215,8 мільярдів доларів США, що більше ніж ВВП Ірландії.

На першій сходинці опинився Скрудж Макдак, птаха-мільярдер, який тримає все своє багатство (65,4 мільярдів доларів США) в золоті, звалених у сховищі Дакбург.

Найбагатша качка в світі почала свою діяльність, коли ще була "маленьким каченям". Скрудж полірував взуття у своєму рідному Глазго.

Другу сходинку посів вогнедишний дракон Смог з роману Джона Рональда Руела Толкієна "Хоббіт". Його статки становлять 54,1 мільйонів доларів США.

Нині він мешкає в ексклюзивному голівудському шато Мармон.

Третє місце - вампір з "Сутінків" Карлайл Каллен. Йому журналісти приписують 46 млрд. доларів США.

Голова родини Калленів, дякуючи здібностям своєї дочки Еліс передбачати майбутнє, вклав гроші у компанії Wal-Mart та Google, коли вони тільки-но з'явилися на ринку.

Четверта позиція - інженерний геній Тоні Спарк. Відомий своїми винаходами - незламними металевими сплавами, бронзою "Сталевої людини".

Цього року він заробив 12,4 мільярди доларів США.

Медіамагнат Чарльз Фостер Кейн – має статки 11,2 мільярди і це дало йому підстави посісти аж 5 сходинку.

Брюс Вейн, він же Бетмен, має вигідні контракти з Пентагоном. У його бізнесі обертається 9,2 мільярди, тож він знаходиться на шостому місці.

Мультяшний Багатенький Річі – відомий персонаж коміксів. Багатство юнака, що заробляє на роботизованих домогосподарках та атомних тостерах оцінили в 5,8 мільярдів.

Він посідає 7-му позицію.

Цього року у списку з'явилося кілька нових облич.

Так, на восьмій позиції опинився Крістіан Грей - герой роману "50 відтінків сірого". Його статки оцінили в 2,5 млрд. доларів США і славиться він наполегливою працею, відсутністю зайвої метушні та широким використанням "трудових угод".

Тайвін Ланністер - герой серіалу "Гра престолів" та голова дому Ланністерів. Холодна, жорстка людина, котра може підкорити будь-кого. І звичайно, надзвичайно багата. Його статки цього року сягли 1,8 млрд. доларів і він опиняється на 9-ому місці.

10-та сходинка - герой "Сімпосонів" Чарлз Монтгомері Бернс, теж доволі багатий, вирахували журналісти. Статки цього мешканця Спрінгфілда – 1,5 мільярди.

11 місце - Волден Шмідт, герой серіалу "Два з половиною чоловіка". Головну ролю замість Чарлі Шина нині виконує Ештон Катчер. Статки - 1,3 млрд.
12 місце - Лара Крофт (1,3 млрд. доларів США).
13 місце - Містер Монополія (1,2 млрд. доларів).
14 місце - Мері Кроулі, героїня серіалу "Аббатство Даунтаун" (1,1 млрд. доларів США).
15 місце - Джей Гетсбі, герой стрічка "Великий Гетсбі" (1 млрд. доларів)

Реклама:

Головне сьогодні