"Океан Ельзи" просять заборонити у Росії

— 24 лютого 2014, 14:06

Відповідного листа написав депутат законодавчих зборів Петербурга Віталій Мілонов і направив його міністру культури РФ Володимиру Мединському з вимогою заборонити концерт гурту, повідомляють РИА Новости.

На думку Милонова, артисти колективу давно дотримуються антиросійської і русофобської позиції. Зокрема, як пише він у листі, Вакарчук не приховує своїх націоналістичних поглядів, симпатизує українським колабораціоністам часів Великої Вітчизняної війни, виступає проти введення в країні російської мови як другої державної.

Милонов просить Мединського додати Вакарчука до "чорного списку" небажаних для в'їзду в Росію осіб "як активного і непримиренного противника російської держави" , - йдеться у зверненні. В той самий час депутат відзначає, що "Океан Ельзи" "є талановитим і сильним музичним колективом. Однак якщо музикант замість творчості обирає політичний активізм, то він повинен усвідомлювати, що його політична діяльність може мати певні наслідки", - зазначено в листі.

Виступ колективу планується в Льодовому палаці 31 березня в рамках гастрольного туру на підтримку нового альбому "Земля" .

Реклама:

Головне сьогодні