Тест

Андрій Курков: Майдан змінив Київ та киян

Про це в інтерв’ю "Українському тижню" заявив письменник Андрій Курков.

На його думку, столиця перестає бути міщанською.

"Те, що приходило по півмільйона людей на Майдан, і більшість із них - кияни, доводить, що київська спільнота в принципі не хворіє. На жаль, на мою думку, Київ став не полем формування одного світогляду, а полем битви різних світоглядів. Хоча мешканці столиці зараз набагато активніші, й за фактом вона стала частиною Західної України", - вважає Курков.

На думку письменника, на Майдані у людей "відбувається певне переформатування мізків".

"Київ потроху втрачає свій міщанський дух і набуває того романтизму, який потенційно може переходити в радикалізм. Хоча, з іншого боку, в людей, які провели на Майдані два місяці й слухали багато різних промов, багато розмовляли між собою, теж відбувається певне переформатування мізків. Навчитися слухати, навчитися щось сприймати, щось не сприймати критично – то дуже хороша школа для будь-якої людини незалежно від рівня освіти", - сказав він.

Курков також підкреслив, що саме зараз українське суспільство має шанс стати толерантнішим.

"І в цьому плані вміти слухати одне одного, навіть не погоджуючись одне з одним, – це вже величезний крок до толерантнішого суспільства. Можливо, якщо згодом ми зустрічатимемо людину, якій, вочевидь, бракує знань, щоби висловити свою думку, ми відправлятимемо її не на три літери, а до бібліотеки повчитися", - наголосив письменник.