Українець став переможцем у найпопулярнішій онлайн-грі світу

— 1 травня 2014, 08:26

32-річний киянин розповів Platfor.ma про те, як з інвест-менеджера перетворився на темного жерця Хіруко, а також як переривав гру заради походів на Майдан.

Компанія Blizzard запустила багатокористувальницьку рольову гру World Of Warcraft в 2004 -му році. З того часу вона завоювала всесвітню популярність - за даними компанії, на початок 2014 -го року число гравців складає 100 млн чоловік. Кожен з них, керуючи ігровим персонажем, бродить по фентезійному світі, бореться з монстрами і іншими гравцями, здобуває собі екіпіровку і зброю, а також виконує особливі завдання.

Краще за всіх за всю історію гри з усіма цими справами впорався житель України. Кілька днів тому 32 -річний киянин домігся рекордного 90 -го рівня і 2057 ігрових досягнень. Все це забрало в нього більше 17 тис. годин.

За підрахунками самого гравця, за весь цей час він убив більше 1,4 млн гравців, при цьому сам помирав 42685 разів. Зате тепер Хіруко може похвалитися подібними артефактами: Чорний кіражский резонуючий кристал, великий посох Варта, благословенний клинок Шукача Вітру та іншими корисними речами.

"Я смертельно втомився , але щасливий", - прокоментував він своє досягнення .

Тепер сторінка рекордсмена в Facebook рясніє привітаннями людей з усього світу. Platfor.ma розшукала Хіруко і розпитала його про те, яке це - бути кращим зі ста мільйонів.

Пряма мова:

"У World Of Warcraft я почав грати в березні 2005 року на сервері Stormreaver. Так вийшло, що дізнався про гру через професійну діяльність - працював молодшим інвест-менеджером в європейській компанії. Ми вивчали різні технологічні компанії з біржі NASDAQ, і серед них була компанія Blizzard, яка випустила Starcraft, Diablo і Warcraft.

Спочатку грав небагато, оскільки не вистачало часу. Всерйоз заглибився в гру тільки після виходу доповнення The Burning Crusade. Тоді якраз всі мої інвестиції з лишком окупилися, і я отримав великі преміальні. Після цього почав грати дуже багато, причому, різними персонажами, але в основному темним жерцем по імені Хіруко, з яким у підсумку і став найсильнішим.

І заробляти почав в Світ Warcraft. Коли ти в чомусь добре розбираєшся, то на цьому завжди можна заробити. Я допомагаю іншим гравцям, а вони дякують мені справжніми грошима (допомога в грі за реальні гроші - досить серйозний бізнес, окремі артефакти або допомога в квестах може коштує кілька сотень євро -. Platfor.ma). На квартиру, їжу та оплату абонемента гри вистачає.

Стати першим гравцем, який досяг 90 -го рівня, виявилося непросто. Найскладніше було випередити китайців. Повірив у те, що все скінчилося, лише коли виконав останнє досягнення і перевірив через спеціальний сервіс WoWProgress, що я дійсно перший. Я продовжу грати в World Of Warcraft після виходу нового грудневого доповнення. Очікується, що воно буде одним з найвдаліших.

Звісно, я був в курсі того, що відбувалося в Україні останні місяці. Люди, які грають в онлайн -ігри, проводять багато часу в інтернеті. Відповідно, дивитися московський зомбоящик часу немає. Інформацію беруть з тої ж мережі. Розмови на тему конфлікту України і Росії в грі, звичайно, теж ведуться, але ніякої особливої ​​агресії немає.

Не скажу, що я штурмував будівлі під час майдану, але був на мітингах 1-го грудня і після другого силового розгону, коли людей відсунули від Європейської площі. Гра грою, а позиція повинна бути одна - об'єднатися. Якби я не об'єднувався з друзями по гільдії, то не добився б своїх досягнень. Так само і у нас в Україні. Якби люди не об'єдналися, то всы б по одному просто чахли".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні