Тест

Російські культурні діячі просять звільнити Юрова та Грищука. Звернення

Відповідне звернення підписали Олександр Калягін, Ксенія Раппопорт, Євген Миронов, Валерій Фокін, Михайло пореченков та багато інших.

Як повідомляє Colta.ru, в тексті звернення йдеться:

"Всім, хто може допомогти. Будь-ласка, допоможіть звільнити режисера та художника! Двоє наших молодих українських колег, яких ми добре знаємо, з 25-го квітня затримані в Слов'янську", - йдеться у повідомленні.

"Павло Юров (р. 1980) - театральний режисер, що народився у м. Антрацит (Луганська область, Україна) і проживає в м.Київ (Україна), добре відомий молодому театральної спільноти своєю роботою з молодою російською драматургією, лауреат театральних премій, учасник московського десятого міжнародного театрального фестивалю ім. А. П. Чехова, працював у майстер-класах фестивалю у складі групи молодих режисерів країн СНД.

Денис Грищук (р. 1985) - художник, волонтер, артист, який народився в м. Донецьк (Україна) і також проживає в м. Київ (Україна), приїхали в Слов'янськ вранці в п'ятницю 25 квітня, щоб "побачити все своїми очима" для підготовки спектаклю, і були зупинені ополченцями Донецької народної республіки. Їх попросили пред'явити документи, у них були квитки назад до Києва, їх затримали для перевірки. Є відомості, що вже більше двох тижнів їх утримують у будівлі колишнього СБУ.

Ми, російські драматурги, режисери, критики, артисти, ручаємося за наших колег і просимо звільнити їх. Хлопці багато зробили для російсько-українських культурних зв'язків, допоможіть їм повернутися до роботи", - просять культурні діячі.

Раніше стало відомо про те, що в Слов'янську зникли режисер Павло Юров та куратор Денис Грищук. Вони мали повернутися додому 26-го квітня, але зв'язку з ними немає досі.