Журналісти допомогли звільнити жінку, яку терористи прив'язали до "ганебного стовпа"

— 29 серпня 2014, 12:21

Про це розповів фотожурналіст Дмитро Беляков в ефірі телеканалу "Дощ", який сприяв звільненню Довгань.

За словами Белякова, командир батальйону "Схід" Олександр Ходоковскій не знав, що Довгань перебувала на його базі, і пообіцяв покарати винних.

"Після втручання Марка Франкетті, мого колеги, нам вдалося переконати його, що Ірину необхідно звільнити. Та і умовляти особливо і не довелося - Олександр сам провів власне розслідування, висловив обурення подією, підтвердив, що він абсолютно не знав, що ця жінка знаходилася на його базі. Він пообіцяв, що винні будуть покарані. Загалом, я стверджую, що Ірина Довгань зараз жива, здорова, з нею все гаразд, і вона дуже скоро возз'єднається зі своєю дочкою", - повідомив журналіст.

26 серпня Ірину Довгань, загорнуту в державний прапор України, бійці батальйону "Схід" прив'язали до "ганебного стовпа" в центрі Донецька. В руки жінці дали табличку "Вона вбиває наших дітей - агент карателів". Повідомлялося, що до жінки підходили перехожі і висловлювали свою думку про її діяльність і позиції.

Раніше сепаратисти увійшли в будинок жінки в місті Ясинувате, бо в ньому горіло світло. На той момент у всьому місті третій тиждень не було електроенергії, а у Довгань був дизель-генератор. У її будинку сепаратисти знайшли українські прапорці і стікери, а в її планшеті виявили відкриті українські сайти і визнали це достатньою підставою для звинувачення жінки в "шпигунстві на Київ".

Реклама:

Головне сьогодні