Лідер гурту "Ляпіс Трубецкой" просить постійного місця проживання в Україні

— 24 січня 2015, 17:54

Про це повідомляється на сторінці Міністерства культури у Facebook.

Сергій Міхалок пояснив, що підтримка гуртом "Ляпіс Трубецькой" революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу. Тому лідер "Brutto" та його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні.

Сергій Міхалок розповів, що у 2015 році його гурт планує два всеукраїнські концертні тури, запис нового альбому та кліпів в Україні.

[L]В’ячеслав Кириленко звернувся з листом до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням якнайшвидше надати дозвіл на постійне проживання в Україні Сергію Міхалку та Антону Азізбекяну.

"Ляпис Трубецкой" - білоруський панк-рок-гурт, створений у вересні 1989 року. В середині 2000-х років "Ляпіси" під керівництвом Сергія Міхалка почали виступати з серйозними текстами, сповненими різкої соціальної критики. Як наслідок, у рідній Білорусі "Ляпіс Трубецькой" потрапив у чорний список музикантів, які не мають права виступати на території країни. 2014 року концерти гурту в Росії скасовувалися через "антиросійські висловлювання".

Реклама:

Головне сьогодні