Солдат АТО зіграв головну роль у виставі дніпропетровського театру

— 2 березня 2015, 12:08

Вистава, якого шанувальники театру очікували понад півроку, відбулася у неділю ввечері, пише Радіо Свобода.

За словами керівника театру Володимира Петренка, на початку нинішнього сезону, у вересні 2014 року, до лав Збройних сил України мобілізували двох акторів театру – Олега Шульгу й Олександра Корніленка. Обидва пішли до армії, лишивши вдома родини й дітей. Із 12 вистав, які були на той момент в репертуарі театру, через нестачу акторів випали дев’ять.

"Нам пощастило, що Олег проходив навчання неподалік і міг приїжджати на деякі вистави, поки ми готували заміни. З дев’яти вистав, у яких грав він, ми змогли відновити шість, а три відновленню без акторів не підлягають. Один з них – це "Ворон", – розповів Володимир Петренко на прес-конференції напередодні вистави.

Скрін-шот зі спектаклю "Дзяди-ІІІ" (на екрані портрет козака Гаврилюка). Автор фото – Бартек Важеха (фото з сайту dramatyczny.pl)

Водночас сам Олег Шульга, командир взводу 39-го окремого мотопіхотного батальйону, який приїхав додому в короткотермінову відпустку, зазначив, що зіграє в рідному театрі під час цієї відпустки лише в одній виставі. Він вважає, що тут його робота "не менш важлива, ніж перебування на фронті".

"Безпосередньо в зоні АТО я вже четвертий місяць. Перебуваючи серед солдатів там, на війні, я зрозумів, наскільки важливий театр тут і наскільки важлива в принципі будь-яка робота і добросовісне її виконання. Якби всі актори тут працювали бездоганно, геніально, "до останньої краплі крові", якби так само працювали вчителі, вихователі, лікарі, вчені, будівельники, журналісти, то цієї війни, можливо, і не було б. Наше мирне будівництво дуже важливе. Ця думка приходить там дуже чітко", – зазначив на прес-конференції Олег Шульга.

Після вистави глядачі й волонтери вітали актора-учасника АТО та його колег по сцені бурхливими оплесками, кілька разів викликаючи із-за лаштунків. Шанувальники та волонтери вручили бійцеві квіти та подарунки.

Реклама:

Головне сьогодні