"Я стала тревел-блогером. Тепер я без копійки грошей і без роботи". Історія Джо Фрейзер

— 19 листопада 2015, 21:00

Свою історію Джо Фрейзер розповіла на The Huffington Post.

"У сучасному Facebook або Instagram важкувато не наткнутися на статтю з назвою на кшталт "Я кинув роботу, щоб подорожувати", - пише дівчина як вирішила теж покинути роботу і шукати щастя в подорожах.

У 2014 році вона купила квиток до Таїладну, вдягнула веселий капелюшок і вирушила назустріч нового життя.

Якийсь час їй справді вдавалося насолоджуватися подорожами, валятися на пляжах Таїланду, підкорювати засніжені Гімалаї, бродити по густих лісах Німеччини, кататися на верблюді по древньому місту Петра, спускатися в глибини Гранд-Каньйону.

"Це були прекрасні тижні, я відчувала себе щасливою і вільною. Водночас, було щось, що не давало мені спокою, коли я спостерігала, як повільно зменшуються гроші на моєму банківському рахунку", - пригадує вона.

Звісно, споглядання заходу сонця в Таїланді безкоштовне, але таким не був кивток на автобус до пляжу. Прекрасний вечір на вулицях Афін безкоштовний, але номер у хостелі коштуватиме 18 євро за ніч.

"Я не наважувалась перевірити стан рахунку в банку тижнями", - пригадує мандрівниця. Кожен раз, коли вона це робила, у неї холонули руки.

Водночас, її блог ставав популярнішим, але він не приносив грошей. Як і не приносить їх зараз. А просити гроші в батьків на номер в готелі чи квиток на потяг, коли тобі вже 25 років, не дуже хочеться, - пояснює Джо Фрейзер.

Відтак дівчина радить після прочитання чергової надихаючої статті про подорожі світом, пригадати, що не всім вдається при цьому заробляти гроші і почувати себе комфортно.

"Більшість тревел-блогерів повертаються додому, включає комп'ютер і починає розсилати резюме", - розповідає Фрейзер.

"У сучасному Facebook або Instagram важкувато не наткнутися на статтю, яка названа в стилі "Я кинув роботу, щоб подорожувати". Вони зазвичай рясно присмачені фото італійського морозива, дівчат з руками, піднятими назустріч шикарного вигляду. Цих постів не злічити, їх розвелося як клопів в матрацах хостелів", - пише дівчина як вирішила стати тревел-блогером.

Реклама:

Головне сьогодні