5 секретів подолання негараздів від ветерана спецназу

— 12 січня 2016, 15:07

Іноді життя може бути складним. Як долати труднощі? Що ми можемо навчитися? Хто найбільше знає, про подолання негараздів? - це Сили спеціального призначення.

Маємо надію, що і в спецназі ЗСУ будуть практики психологічної, тактичної та фізичної підготовки.

Без сумніву, навички та знання кращі за пістолет. При підготовці спецназівця використовують багато технологій, покликаних підвищити виживаємість бійця.

Як навчають спецназівців долати кризові ситуації?

1. Тренування, тренування, тренування.

Люди занадто безпечні, і тільки коли лихо стається, починають панічно шукати засоби порятунку.

Спецназівці ж мають бути до всього готовими. Секрет їхнього успіху в інтенсивній підготовці. Бійці багато читають, буквально всмоктують знання з демографії, інфраструктури, економіки та культурологічні, політичні, історичні особливості регіону дислокації.

Гелікоптер КА-50

Переваги такої кропіткої підготовки очевидні, вона зміцнює вашу позицію. Ви стаєте більш впевненим, і це створює висхідну спіраль, що підвищує вашу продуктивність. Це потужний ментальний аспект.

Фізично ви знаєте, що готові, що ви зможете це зробити, - ви адекватно оцінюєте ситуацію. Дослідження аналізу крові показують, що ці почуття контролю - нейтралізують стрес і викликають хоробрість. Рівень гормонів стресу в організмі не відповідає складності завдання, а тільки уявленню про нього, сприйняття складності.

2. Творчість необхідна, а не приємна.

Бійці в самостійній групі, фактично в полі, без підтримки повинні вирішувати наявні проблеми. Винахідливість є життєво важливою. Бійці постійно в пошуку, вони адаптивні, гнучкі і завжд готові подати декілька способів тактичного рішення завдання.

Під час кожної військової операції, робота військового потребує творчого мислення та прорахунку ризику. Якщо рішення хибне, то вони швидко мають винайти новий спосіб - все заради виконня бойового завдання.

В армії цей тип творчості називають "дисциплінованою ініціативою". Застосування в військовій тактиці творчості безперечно дозволяє вирішувати складнні бойові завдання.

Як невеликі підрозділи долають великі ворожі групи? – застосуванням "відносної переваги". Коли не кількістю, а якістю. Неочікувані для ворога дії, засідки, добре сплановані військові операції. Саме тому для військових спецпризначенців творчість має настільки велике значення.

Ключ, до спеціальних операцій – це відносні переваги, втративши їх – ми втратимо ініціативу, і тоді більш кількісна ворожа армія переважатиме нас. Необхідно отримати відносну перевагу на початку військового конфлікту та виграти час.

3. Вміти співпрацювати та вести переговори.

Військовий спецназ повинен знати, як стріляти в людей і як потоваришувати з ними.

Вміти і стріляти і провадити переговори, на кшталт, як із терористами про звільнення заручників. Це смиренність, доброзичливість, культивування взаємовигідних відносин з кимось, відмінного від себе.

Саме така система відносин дозволяє бійцям не думати, що вони є чиїмись пішаками, а що вони роблять необхідні речі.

4. Ви - учитель (військовий інструктор).

Хочете по-справжньому бути кращим? Хочете бути експертом? Добре коли ви можете зробити щось якісно, але інший рівень, коли ви дійсно на чомусь розумієтесь, - можете і зробити і навчити цій справі іншого.

Фундаментальна концепція всіх солдатів спецпризначенців є те, що вони є військовими інструкторами. Бійці завжди шукають можливості поліпшити свої навички.

Існує такий тренувальний тест. Перед вами вивалюють купу деталей, частин від вогнепальної, гладкоствольної, нарізної зброї – і у вас є обмежений час, щоб зібрати 10-ть військових знарядь.

5. Спочатку мотивація - а потім тактичний план.

Якщо ви щось робите для показу, то у вас ніколи нічого не вийде. Тільки коли ви насправді всередині чогось хочете, коли є бажання - тільки тоді все вийде.

Мотивація, для військового повинна перетворюватися в план готовності досягнення мети.

Військове навчання вимагає кращих хлопців здатних докладати максимальні зусилля.

Важко працюйте, - ніщо не дається легко. Зустрічайте з посмішкою всі негаразди.

Будьте старанні.

Реклама:

Головне сьогодні