4 помилки недосвідчених трейдерів бінарних опціонів

— 1 лютого 2017, 19:38

Торгівля бінарними опціонами – це один із найпопулярніших способів онлайн-інвестування, що існують на сьогоднішній день. Попри це, опанувати усі тонкощі роботи з цим механізмом нажаль значно важче, ніж здається на перший погляд. Це вимагає постійного навчання, пошуку нових стратегій та регулярної практики. Окрім цього, варто пам’ятати, що торгівля бінарними опціонами – справа ризикована, особливо для початківців. Все ж, існують способи знизити рівень ризику, одним з яких є робота над типовими помилками. В чому вона полягає?

  1. Рандомні ставки

У багатьох випадках перші декілька ставок трейдерів-початківців не мають жодного раціонального чи емпіричного підґрунтя, у зв’язку з чим складається враження, ніби трейдер просто не знає, що робити зі своїм аккаунтом відразу після реєстрації. Найчастіше початківці роблять ставки на популярні пари типу USD/EUR або золото/EUR. Хоча це й правильно, у багатьох випадках єдиною підставою для того чи іншого прогнозу є те, що кілька днів тому у вечірніх новинах трейдер почув фразу типу "долар зростає". Звісно ж, це не дає жодного підґрунтя думати, що долар виросте стосовно євро саме на момент закінчення опціону, особливо якщо він короткостроковий.

Як цього уникнути: не робіть ставок, доки Ви не впевнитесь в тому, що вивчили основи роботи з платформою та хоча б декілька основних стратегій (велику кількість навчальних матеріалів можна знайти на сайті Binary Uno). Бінарні опціони – це складний фінансовий механізм, для опанування якого необхідні навчання та постійна практика.

  1. Короткі опціони

Ймовірність правильно передбачити результат довгострокових опціонів значно вище, ніж у випадку з короткостроковими опціонами, що тривають декілька годин або тим більше одну хвилину. Помилка початківців в тому, що вони думають навпаки, негайно фокусуючись саме на короткострокових ставках. Насправді ж, жодний фінансовий експерт у світі не зможе зі стовідсотковою упевненістю передбачити, якою саме буде динаміка ціни на актив протягом наступних 60 секунд (особливо враховуючи алгоритми підрахунків результатів подібних опціонів).

Як цього уникнути: попри бажання дізнатися результат якнайшвидше, почніть з довгострокових ставок тривалістю від декількох днів до навіть місяця. Це саме той випадок, коли досить неконкретне "долар зростає" може допомогти.

  1. Вибір активів

Брокери бінарних опціонів зазвичай пропонують близько ста різних активів, проте це не означає, що треба робити ставки на кожен із них. Початківцям варто відмовитись від екзотичних активів типу USD/TRY, оскільки правильно передбачити майбутнє співвідношення цих валют практично неможливо через високу волатильність. Те ж саме стосується акцій міжнародних компаній, за умови якщо це не гіганти типу Google або Facebook.

Як цього уникнути: варто відмовитись від ставок на активи, на динаміці яких Ви не розумієтесь. Найкращим варіантом для початківців вважаються активи, про які є достатньо інформації на надійних ресурсах типу Forbes або CNBC.

  1. Розмір ставок

Типова помилка – це орієнтуватись на швидкий прибуток, а не на постійну роботу. Іншими словами, недосвідчені трейдери часто роблять дві-три занадто великі стосовно свого балансу ставки, тоді як варто було б зробити близько семи-восьми ставок із мінімальною сумою. Справа в тому, що помилок не уникнути, тому треба бути готовим, що на десять ставок хоча б дві чи три видадуться невдалими. Цілком може статись, що саме такими виявляться найперші кілька ставок, а це може знищити Ваш баланс, якщо вони були занадто високими.

Як цього уникнути: розмір ставок має бути пропорційними щодо балансу на Вашому рахунку. В ідеалі, ставка не має бути вищою ніж 10% від Вашого балансу. Інакше кажучи, не варто робити ставки вартістю більше ніж $25, якщо Ваш баланс становить $250.

Реклама:

Головне сьогодні