Багаж для відпочинку на Кіпрі

— 28 лютого 2017, 14:20

Що взяти з собою в подорож і від яких речей варто відмовитися? Ми вирішили зібрати корисні поради для мандрівників. Давайте разом пакувати валізи на Кіпр.

З чого почати?

Спершу ми радимо визначитися з авіакомпанією, якою ви будете подорожувати. Адже від цього вибору залежить кількість кг та розмір ручної поклажі, яку ви зможете провезти на відпочинок.

Отже переліт з Київа у Ларнаку можна здійснити прямим рейсом від МАУ. Вартість перельоту залежить від сезону. Наприклад, подорож в серпні обійдеться у 237 EUR на одного в обидва боки.

Згідно з правилами МАУ, в залежності від тарифу пасажир може взяти до 7 кг ручної поклажі, 23 кг зареєстрованого багажу для економ-класу та 32 для бізнес. Варто звернути увагу, що найдешевші квитки тарифу «Тільки ручна поклажа» не передбачають перевезення основного багажу. Проте ви завжди можете купити додаткове багажне місце у будь-якому тарифі авіаквитка.

Якщо прямого рейсу на потрібні дати немає, тоді на tripmydream.com ви знайдете купу варіантів з пересадками. Це маршрути від Belavia, Austrian, Air Baltic, Lufthansa, LOT, British Airways. Вартість стартує від245 EUR. В залежності від рейсу потрібно буде зробити одну або дві пересадки.

Далі вибір за валізою, або ж спортивною сумкою, чи наплічником. Кожен подорожуючий обирає найбільш зручніший для себе варіант.

Під час зборів, радимо вам скористатися відеоуроками з пакування валізи. З їх допомогою ви дізнаєтесь, що шкарпетки слід звертати в клубочок, штани — згортати трубочкою. Та багато інших лайфхаків, які допоможуть зекономити дорогоцінне місце у валізі. Дорогою назад воно вам неодмінно знадобиться, адже ви обов’язково придбаєте купу сувенірів та подарунків.

Що взяти?

Почнемо з найнеобхіднішого, те про ще просто неможливо забути. Звісно ж паспорт, квитки, картки, роздруківки бронювань (або ж гаджети, де можна зберегти необхідні документи в електронному форматі).

Аптечка, адже в більшості країн обслуговування проходить з допомогою спеціального страхування, тому краще потурбуватися про це заздалегідь.

Разом з гаджетами — зарядні пристрої, додаткові акумулятори, Power Bank, Flash card.

Одяг — тут все залежить від місця вашої подорожі. Проте якщо ви відправляєтесь на Кіпр, то теплі речі можете залишити точно. Максимум — одна кофтинка про вся випадок. Особливі клімату острову такі, що навіть взимку температура не опускається нижче +13. А в сезон — з травня до жовтня — кількість сонячних днів важко і порахувати.

Тому вам знадобляться купальник, а краще два, декілька футболок, шорти чи спідниці, літнє взуття, кросівки або кеди на випадок поїздки на екскурсію, капелюх, сонцезахисні окуляри.

Окремо складіть усю необхідну косметику та засоби захисту від сонця, а також предмети особистої гігієни. Захопіть з собою рушник, каремат для пляжу та резинові капці.

Не обов’язкові речі

- парасольки (займають багато місця) їх без проблем можна орендувати в хостелі, готелі чи просто придбати на новому місці:

- фен та праску (усі готелі, орендовані квартири та хостели обов’язково оснащені цією технікою).

Реклама:

Головне сьогодні