Перфоратор для дому: необхідність придбання та критерії вибору

— 25 листопада 2019, 13:45

Під час проведення будівельних або ремонтних робіт необхідним і незамінним інструментом буде перфоратор. З його появою в арсеналі майстра справи почнуть виконуватися швидше, легше і комфортніше.

У магазинах представлений широкий асортимент перфораторів, і людині, яка не має достатнього досвіду в роботі з подібними інструментами, може бути складно зробити правильний вибір. Про те, якими критеріями необхідно керуватися і що знати про інструмент перед тим як купити перфоратор в Україні розповімо в статті.

Вибір перфоратора: основні критерії

Відома інформація — перфоратор необхідний для пробивання отворів в міцних матеріалах. Однак, головна його відмінність, наприклад, від ударної дрилі, у високій продуктивності. Жоден інший інструмент не зможе впоратися з бетонною стіною так само легко, як це зробить якісний перфоратор.

За рахунок особливої конструкції, бур працює з ударними зусиллями і здатний пробивати навіть найміцніші матеріали — камінь, бетон. Сучасні моделі перфораторів мають пневматичні механізми, тому майстру навіть не доводиться прикладати зусиль або тиснути на ручку під час роботи інструментом.

Що слід враховувати при виборі перфоратора:

  • енергію і частоту удару;
  • потужність приладу;
  • тип патрона;
  • режим роботи пристрою;
  • форму виробу.

Енергія удару вимірюється в джоулях. Чим більшим буде цей показник, тим крупніше отвори ви отримаєте завдяки роботі приладу. Не варто забувати, що на енергію удару не впливає сила тиску на інструмент. Частота ударів — показник швидкості пробивання. Таким чином, продуктивність перфоратору формується вдалим поєднанням сили та швидкості.

Тип патрона — важливий параметр. Саме від нього залежить вибір бура і особливості його роботи. Виділяють два типи кріплення:

  • SDS plus (для отворів діаметром до 3 см);
  • SDS max (для отворів діаметром до 5,2 см).

Для домашнього використання буде достатньо першого варіанту, оскільки другий тип кріплення характерний для професійної техніки, яка відрізняється більшою потужністю і вагою.

У продажу можна зустріти однорежимні пристрої, а також перфоратори з можливістю наносити удари під час свердління або без нього.

Додаткові функції перфораторів

Зручно, коли прилади мають додаткові можливості та функції. Під час роботи перфоратором не зайвим буде обмежувач глибини, який допоможе дізнатися чи дійшло свердло до необхідної позначки, перемикач швидкостей, зворотне обертання бура, система м’якого пуску та стабілізації роботи.

Реклама:

Головне сьогодні