Камери відеоспостереження: IP і аналогові

— 19 травня 2021, 16:19

На сьогодні одним з найефективніших технічних засобів для забезпечення безпеки є система відеоспостереження. Так, відеоспостереження дозволяє оперативно фіксувати факти скоєння того чи іншого протиправного діяння, дає можливість контролювати якість роботи співробітників компанії та моніторити загальну ситуацію на об'єкті.

Для організації системи відеоспостереження необхідно купувати спеціальне обладнання, зокрема камери зовнішнього відеоспостереження та/або внутрішнього. Разом з цим, на ринку існує безліч моделей з різним функціоналом. Про найпопулярніші види відеокамер спостереження – аналогові та IP камери, – читайте у матеріалі ROMSAT.

Які переваги та недоліки IP-камер відеоспостереження

Порівняно з аналоговою камерою IP-камера відеоспостереження (цифрова) має значно більше функцій і може бути інтегрована в систему розумний будинок. IP камера має такі плюси:

  1. Наявність моделей з високим дозволом для зйомок з деталізацією.
  2. Можливість фрагментарного запису.
  3. Функція аналітичного знімання.
  4. Монтаж і обслуговування IP-систем дешевший і зручніший.
  5. Дистанційний перегляд з комп'ютера або телефону.
  6. Віддалене управління.
  7. Функція високошвидкісної зйомки.
  8. Можливість стиснення файлів для економії пам'яті.
  9. Безпечна та зручна передача та зберігання даних.

Мінусами цифрових камер спостереження є залежність від Інтернету та непросте налаштування. Окрім того, купити IP камеру буде дорожче, ніж аналогову.

Які плюси та мінуси аналогових відеокамер спостереження

Аналогові камери стеження є ключовим елементом аналогової системи спостереження. У більшості аналогових камер перетворює електричний сигнал в оптичне зображення ПЗС-матриця – спеціалізована інтегральна мікросхема.

Аналогові камери відеоспостереження мають низку переваг, зокрема:

  • простота в налаштуванні;
  • стабільне з'єднання;
  • незалежність від протяжності кабелю та інтернет-з'єднання;
  • невисока ціна пристрою та комплектувальних;
  • можливість підключити аналогові камери до наявних ліній трансляційної інфраструктури.

Водночас до головного недоліку цих видів камер відносять неможливість автоматично зафіксувати фокус на конкретному об'єкті.

Де в Україні купити аналогову та IP-камеру?

ROMSAT – компанія, яка вже майже три десятиліття спеціалізується на комплексних постачаннях обладнання систем телебачення та зв'язку. ROMSAT є офіційним дистриб'ютором в Україну понад 100 всесвітньо відомих виробників. У нас ви можете вибрати та купити камери відеоспостереження для дому чи офісу за оптимальними цінами. Ви також маєте можливість вибрати дротові чи бездротові камери спостереження залежно від уподобань.

Контакти:

м. Київ, вул. Василя Стуса, 35-37, 3-й поверх

+380 (44) 225 5454

Реклама:

Головне сьогодні