Babyphotostars: як дитині подолати страх публічних виступів

— 27 травня 2021, 14:49

Багатьом батькам знайома ситуація, коли дитина чудово декламує вірші, вільно висловлюється та аргументує свою думку, але у школі це все безслідно зникає. Страх виступу перед однокласниками, чи будь-якою іншою публікою змушує дитину плутати і забувати слова, а також впадати в паніку та заціпеніння. Спеціалісти дитячого продюсерського центру Babyphotostars поділилися порадами, які допоможуть дитині повернути впевненість у собі та забути страх публічних виступів.

Продюсерський центр Babyphotostars – це унікальне українське агентство, в якому займаються творчим розвитком дітей та їх просуванням у сфері медіа. Центр здійснює свою діяльність більше 10 років. За цей час вдалось провести більше 50-ти зйомок і близько 800 модних показів. На сьогодні з агентством співпрацюють 1642 відомі українські та зарубіжні компанії. Babyphotostars спеціалізується на організації та проведенні кастингів для дітей, а також на підготовці їх до роботи у шоу-бізнесі.

Спеціалісти продюсерського центру знають, як часто діти впадають у заціпеніння під час виступів, так як учасники постійно проходять кастинги і проби, що включають демонстрацію мистецтва ораторства.

Страх перед виступами – абсолютно нормальне явище. Це варто пояснювати дитині. Виступати бояться практично всі, але декому вдається добре приховувати своє хвилювання. Запитайте у дитини, чого саме він боїться і спробуйте попрактикувати деякі прийоми, якими з нами поділились у Babyphotostars.

1. Постійні репетиції

"Повторення - мати навчання" – якісна підготовка завжди була і є запорукою гарного виступу. Учасники продюсерського центру перед важливи кастингами чи зйомками у відео-проєктах багато разів репетирують сценарій, щоб на виході було "гладесенько-рівнесенько". Вдома дитина може вам розповідати вірші, правила, чи переказувати текст, а глядачами можуть бути бабусі, дідусі чи навіть гості. Такі тренування допоможуть дитині відчувати себе впевнено та невимушено і при великій кількості людей.

2. Визначити страх

У більшості випадків – страх невідомості. Дитина не може передбачити, як інші люди відреагують на її виступ. В голові крутиться безліч питань: "Якщо я раптом забуду текст?", "Якщо раптом всі будуть сміятись?", "Що буде якщо я раптом забуду слова?". Для того щоб підготувати дитину до виступу необхідно пропрацювати список ситуацій, що можуть трапитись та проговорити варіанти вирішення проблеми.

3. Вчимось правильно дихати

Прості техніки дихання допомагають під час сильного хвилювання та заціпеніння. Чергуємо глибокий вдих та дуже повільний видих. Під час правильного виконання вправи рука на животі при вдиху буде підніматись догори з більшою амплітудою, ніж грудна клітина.

4. Допомога спеціалістів

Якщо вашій дитині подобається виступати вдома, вчити вірші та розповідати їх близьким, але на широкий загал важко це зробити – спробуйте записати дитину на спеціалізовані гуртки або студії. Наприклад, в продюсерскому центрі Babyphotostars знаходять індивідуальний підхід до кожної дитини і допомагають побороти страх перед виступами. Постійні заняття і підтримка близьких, а також репетиції допоможуть вашій дитині забути про страх і виступати перед глядачами без краплини сорому.

Головне сьогодні