Дітям потрібні ігрові майданчики. Ось чому

— 10 серпня 2021, 17:25

Давньогрецький філософ Платон був переконаний, що діти повинні навчатися в ігровому форматі. Тільки так вони зможуть стати добропорядними громадянами й привести державу до процвітання. Річ у тому, що гра вимагає надбання величезного набору навичок, які залишаються з людиною протягом усього життя. І питання не тільки у фізичному розвитку. Діти укладають між собою угоди, створюють своєрідну соціальну структуру й слідують затвердженим правилам, навіть коли це для них не вигідно.

Спонтанна гра формує особистість дитини, допомагає їй пізнавати себе та світ навколо. За словами американського вченого-соціолога та педагога Лоуренса К. Френка, гра дозволяє дітям навчитися тому, чому їх ніхто не може навчити. Тому ніяка спеціалізована дошкільна освіта не замінить щоденного відвідування дитячого майданчика.

Роль ігрових майданчиків у розвитку дітей

Активність на ігровій локації впливає на всі важливі сфери дитячого розвитку. Простежимо, як це відбувається, на прикладі сучасних дитячих майданчиків Hip Park.

Дитячий майданчик у ЖК "Варшавський", м. Київ.

Фізичний розвиток та здоров'я

Різноманітне обладнання на майданчиках Hip Park дозволяє розвивати велику та дрібну моторики, витривалість, зміцнювати опорно-рухову, серцево-судинну, дихальну та інші системи організму. Одні лише гойдалки допомагають напрацювати навички хапання, стрибків та поштовхів, утримання рівноваги, почуття ритму. На турніках розвивається сила захвату, м'язова сила. Щоденні ігри на таких локаціях знижують ризик ожиріння й зміцнюють імунітет.

Інтелектуальний розвиток

Завдяки фізичним вправам підвищується мозкова активність, дитині легше сконцентруватися на інтелектуальних задачах, вона швидше мислить, краще запам'ятовує інформацію, вчиться розв’язувати проблеми, вибудовувати причинно-наслідкові зв'язки. Окрім того, майданчики Hip Park мотивують дітей на спонтанну гру, яка розвиває уяву та кмітливість.

Емоційний розвиток

Локації Hip Park проєктуються таким чином, щоб подолання контрольованого ризику та освоєння різних навичок підвищували впевненість та сприятливо впливали на самооцінку дитини. Тут вона сама вирішує, як вчинити, й бере відповідальність за свої рішення. Також регулярна фізична активність в ігровому форматі знижує стрес й зміцнює психічне здоров'я.

Соціалізація

Майданчики Hip Park — це ідеальне середовище для соціальної адаптації. Тут діти знайомляться з однолітками, вчаться співпрацювати, вирішувати конфлікти. У процесі спілкування вони розширюють словниковий запас, починають розуміти невербальні сигнали, переймають корисний досвід. Та головне — діти вчаться самоконтролю, що допомагає вибудувати нормальні стосунки у колективі.

Ігрові майданчики Hip Park будуються з урахуванням 3-х факторів:

  • Безпека: захист від падінь та травм, екологічно чисті матеріали, надійні кріплення, міцні та довговічні конструкції.
  • Обладнання для різних видів активностей з урахуванням віку дітей.
  • Естетика та дизайн, що мотивує на спонтанну гру.

Саме такі локації потрібні дітям задля всебічного розвитку.

Реклама:

Головне сьогодні