Demo Token WhiteBIT: вчимося торгувати без ризику втратити кошти

— 16 листопада 2021, 11:22
WhiteBIT


Гаманець заведений, на рахунку є перша криптовалюта, біржа на екрані ноутбуку чи телефону. Настав час тестувати першу стратегію. Біржа криптовалют WhiteBIT пропонує пройти попередній "курс молодого бійця", не ризикуючи активами з гаманця. Розповідаємо, у чому тут плюси.

Що таке Demo Token і як криптовалютна біржа їх нараховує

Demo Token — це криптовалюта, купити яку неможливо — вона видається тільки безплатно та не має реальної цінності. Щоб криптобіржа WhiteBIT їх нарахувала, треба зареєструватися на сайті.

Платформа дає великий обсяг демонстративних токенів: 0,5 DBTC і 1000 DUSDT. Це перевага, тому що дозволяє у рамках навчального режиму купити біткойн (тестовий) або продати його багато разів та як наслідок — дійсно "набити руку".

Як купити біткоїн на демокошти

Мета кожного криптоінвестора — збільшити вкладення та уникнути гіршого сценарію — піти на збитки. Для чого він має прораховувати кожну свою дію та будь-якій платформі, чи то WhiteBIT, чи інша платформа.

Отже, для початку треба ознайомитися із тим, як працюють ордери у цілому. А в умовах, якщо трейдер вже добре розуміється на роботі ордербуку та торговельних інструментів, які надає біржа криптовалюти — підкоригувати ту стратегію, що вже практикується.

Як діяти:

  • Після реєстрації або авторизації треба зайти у розділ "Коди" й обрати "Отримати Demo Token". Активувати його можна у кілька кліків, для отримання немає жодних спеціальних вимог.
  • Далі — режим торгівлі "Базова" або "Професійна".
  • На прикладі Market order спробуємо біткоїн купити за DUSDT. У графі "Ринок" оберіть DEMO та натисніть на актив. Далі введіть у поле суму в демо-тезері, на яку буде здійснюватися торгівля криптовалютою. Комісія за операцію буде включена в цю суму.

Плюс у тому, що на WhiteBIT є як поширені типи ордерів (типу ринкового чи лімітного), так і унікальні авторські (Conditional). Тобто навіть якщо користувач не має наміру вивчати конкретні інструменти цієї платформи, він може отримати навички, які можна застосувати на інших майданчиках.

Важливо: з використанням позикових коштів з метою купити криптовалюту або продати її, демотокени тестувати не можна (розділ "Маржинальна торгівля").

Що впливає на стратегію

Портфель криптовалют – це всі активи, в які були вкладені гроші. Перерозподіл коштів всередині портфелю – це обов'язкова умова успішного трейдингу. Треба вести облік: коли і яка монета йшла в плюс, яка в мінус. Біткоїн біржа WhiteBIT імплементувала інструмент, який може сприяти структурному мисленню: історія ордерів, де показана історія торгів на загал та відкриті (незавершені на даний момент) заявки на покупку/продаж криптовалюти. Його можна розцінювати, як щоденник трейдера — корисний інструмент, який, втім, зустрічається на платформах, де відбувається масовий трейдинг криптовалют, доволі рідко.

Перше, що має розуміти криптоінвестор перед запуском першого ордеру, оформленого на Demo-токени — чи має він намір вкластися, щоб утримувати, або хоче торгувати щодня (щогодини, щохвилини, щотижня кожні 4 години)?

Щодо активу трейдер повинен з'ясувати низку інформації: наскільки він волатильний загалом, в конкретну годину, хвилину, тиждень. Менш волатильні монети, як правило, є частиною довгострокових стратегій. Більш нестабільні у ціні, навпаки, є основними активами для тих трейдерів, які орієнтовані на внутрішньоденну торгівлю.

Реклама:

Головне сьогодні