В Україні відкривається Університет Щастя

Минулого року питання психологічного здоров'я і щастя відійшло на другий план, адже під загрозою виявилося питання життя і повернення до звичної рутини.

І навіть за цей складний рік українці стали щасливішими. Міжнародне дослідження показало, що у 2020 Україна піднялася у світовому рейтингу щасливих країн на 13 позицій.
20 березня людство відзначає Міжнародний день щастя. В честь цього своїми секретами щастя з нами поділилася Алла Клименко тренер по щастю, психолог і засновник проєкту "Upgrade".

"Щастя це задоволення зі змістом. Це коли мені подобатися жити, мені весело, я вмію це помічати, я можу оцінити життя. Я готова служити іншим людям і в цьому є важливість, яка привносить сенс у життя"

"Щастя це і процес, і результат. Потрібно насолоджуватися процесом, він і призводить до якісних змін результату"

"Щастя це світогляд. Щасливі люди концентруються не на проблемі, а на її вирішенні. Не потрібно зациклюватися на цьому. Наше ставлення до ситуації робить нас нещасними, або навпаки"

"Щастя це задоволення зі змістом. Це коли мені подобатися жити, мені весело, я вмію це помічати, я можу оцінити життя. Я готова служити іншим людям і в цьому є важливість, яка привносить сенс у життя"

"Щасливі люди це люди, які беруть на себе відповідальність за те, що відбувається. У нас відповідальність для багатьох означає провину, але це неправильно. Взяти відповідальність означає усвідомити зону контролю над своїм життям, думками і світовідчуттям"

"Найвідоміше дослідження про щастя, яка провела американка Соня Любомирські, каже, що 50% від всього нашого щастя передається нам у спадок. Ще 10% це те, на що впливають зовнішні обставини. А 40% щастя залежить тільки від наших думок. Тому все в наших руках"

Інтерв'ю відбулося в рамках проєкту Відкритого Університету Щастя, деканом якого став Олександр Морозов.

Учасники проєкту прийшли до єдиної думки, що українці вважають себе нещасливими багато в чому через нестачу інформації. Тому прийняли рішення розповісти українцям про останні наукові дослідження на тему щастя, розкрити секрет щасливих людей, навчити людей бути вільними, радісними та щасливими, господарями свого життя і своєї долі.

В Університеті навчатимуть всього того, що допоможе позбутися від (відчуття) нещастя і почати свій рух на шляху до Щастя.

Більше інформації та інтерв'ю ви зможете знайти в соціальних мережах проєкту:

Відкритий Університет Щастя в YouTube

Відкритий Університет Щастя в Telegram

Головне сьогодні