Тест

Чи знаєте ви кумирів вашого юного генія? ТЕСТ

Чи знаєте ви кумирів вашого юного генія? ТЕСТ

Ракети літають все вище, машини їздять все швидше, телефони стають все розумніше. Технологічний прогрес розвивається і за цим стоять конкретні люди, які стають рольовими моделями для підлітків.


Іноді батьки бувають "не в темі": що то за Tesla, чому всі говорять про TikTok, та що корисного для людства зробили Ілон Маск чи Джек Ма? Але знати про них потрібно: не тільки в контексті загальних знань, а й для більш тісних відносин з вашою дитиною.


За допомогою цього тесту від Центру креативних технологій для тінейджерів TUMO Kyiv (який, до речі, оголосив грант на безкоштовне навчання) пропонуємо вам дізнатися, чи орієнтуєтеся ви у світі кумирів вашого юного генія.

Цим застосунком, який замінює чиєсь обличчя на ваше, скористалися Снуп Догг, Джастін Бібер, Дуа Ліпа та Джо Роган. І його створили в Україні! Як він називається?

На початку 2021 року про цей стартап тільки і говорили. У буквальному сенсі, бо там треба було спілкуватися голосом. Що це за стартап?

Пісні, танці та кумедні відео – три стовпи, на яких тримається TikTok. Але як cоцмережа називалась до TikTok?

Ідея одного медіа-гіганта з’явилася після ще одного штрафу за касету, яку не повернули у прокат. Кому ця ідея спала на думку?

Цей стартап почався з університетського завдання під назвою "Алгоритм сортування інформації в інтернеті". Хто працював над цим доленосним завданням?

Спочатку у вас було 140 символів, щоб сказати найголовніше. Тепер 280. Хто придумав інноваційний сервіс, де можна потренувати навичку писати стисло, але змістовно?

Цей стартап відомий не тільки тим, що там можна купити все на світі. Машинний переклад опису товарів з нього часто стає об’єктом різноманітних мемів. Що це за майданчик?

Послугами цього музичного стримінг-гіганта користуються 345 мільйонів людей у всьому світі. Минулого року компанія нарешті вийшла і на український ринок. Яка її назва?

Спочатку цей бізнес починався як книжковий сайт, а вже потім перетворився на популярний маркетплейс. Хто його започаткував?

Ця людина створила декілька інноваційних компаній. Одна виробляє швидкісні електрокари. Інша запускає супутники на орбіту. Від його "твітів" залежить вартість криптовалют, на його честь відкрили "церкву" біля станції метро "Почайна" у Києві. Хто це?