Що замовляти на першому побаченні, діловому обіді, сімейній вечері. Поради від шеф-кухаря

Вибір страви в ресторані часом залежить не лише від смакових уподобань чи атмосфери, а й безпосередньо від мети візіту.

Інколи зустріч може бути доленосною чого вартий діловий обід з партнерами, на якому вирішаються важливі питання, або романтична вечеря з другою половинкою, не кажучи вже про пропозицію руки і серця.

Правильно підібрані страви можуть не лише принести задоволення, а й позитивно вплинути на настрій співрозмовника.

Сергій Башинський - шеф-кухар ресторану Veranda on the river

Про те, як отримати справжню насолоду від трапези і вірно вибрати страви в ресторані, розповість один з кращих кулінарів Європи, шеф-кухар сімейного ресторану Veranda on the river Сергій Башинський.

На романтичному побаченні

Романтичне побачення – важлива зустріч, перед якою хвилюється кожен. Хто з нас не мріяв, щоб воно пройшло ідеально, як в голлівудському фільмі?

Вибір місця для побачення, як і страви – надзвичайно важливий.

Правильно підібрані страви можуть не лише принести задоволення, а й позитивно вплинути на настрій співрозмовника

Найчастіше, закохані починають свій вечір з вина. Тому великим плюсом стане наявність в закладі об'ємної винної карти. В такому випадку до пари повинен підійти досвідчений сомельє, який підбере найкраще для випадку вино.

Я рекомендую почати своє побачення з аперитиву. Він допоможе зняти напругу і хвилювання, дасть трохи розігратися апетиту, підвищить настрій.

Що стосується меню, то зробіть акцент на легких закусках або позиціях з Raw bar, наприклад устриці Тарбурьєш чи Фін де Клер.

Як показує практика, спочатку пари вибирають устриці, після – смачні вишукані закуски; вечір в ресторані закінчується легким десертом – тією ж панакотою з топленого молока з ягідним соусом чи фірмовим Наполеоном.

Зробіть акцент на легких закусках або позиціях з Raw bar, наприклад устриці Тарбурьєш чи Фін де Клер

Я б порекомендував обов'язково спробувати карпачо з оленини з лохиною, тартар з тунця з гуакамоле та авокадо чи гарячі спрінг-роли.

А сам би особисто ні за що не відмовився від фуа-гра з брусницею та спрінг-ролом з качки. А потім, звичайно ж, солодкий некалорійний каталонський десерт.

Як жартують американці, "desserts" це "stressed" прочитане задом наперед

Під час ділового обіду

Діловий обід, на мою думку, передбачає, зосередженість на бесіді і переговорах. Я помітив, що гості замовляють переважно каву і легкі закуски. До цього їх зобов'язує атмосфера і, можливо, внутрішнє напруження під час зустрічі або неможливість забути про справи і роботу.

Олів'є - це окраса не лише новорічного столу

Буває, що в гості може завітати ціла делегація іноземців. Їм, в першу чергу, хочеться спробувати страви національної кухні. Що це може бути? Улюблений всіма борщ, олів'є, вареники з різними начинками, деруни.

Так вони знайомляться з традиціями і смаковими характеристиками тієї країни, куди прибувають.

Ніщо так не налаштовує на робочий лад, як гарячі деруни :)

Під час родинної вечері

Тут вже, як то кажуть, на колір та смак. Все залежить від плану вечері та кількості гостей. Якщо ви йдете всією родиною в ресторан, краще замовити страви в меню за стандартною схемою. Почніть з севіче з лосося чи тунця, які стали вже трендом у всьому світі.

Така страва точно стане прикрасою трапези. Обов'язково спробуйте тартар, карпачо. Замовте на стіл оливки або артишоки. Перейдіть до теплих салатів, наприклад, з телятиною або морепродуктами.

Величезний плюс коли в ресторані є своя власна сироварня. Ви завжди можете вибрати найсмачніший сир до вина і прикрасити свій вечір.

Величезний плюс коли в ресторані є своя власна сироварня

Серед фаворитів у малюків такі страви як піца, особливо Маргарита. Діти люблять домашню пасту, Болоньез. Але найбільше картоплю фрі і міні-бургери.

Звертайте увагу на сезон. Якщо це зима обов'язково спробуйте страви з печі – наприклад, томлену фермерську качку з медовими яблуками. Влітку must try окрошка або гаспачо з рожевих томатів з крабом та Страчателою.

Головне сьогодні