З'явилося місто для вегетаріанців

— 15 травня 2009, 09:54

Державні чиновники будуть обирати щочетверга вегетаріанські страви, тим самим подаючи приклад жителям міста, повідомляє ВВС.

Представник муніципалітету Том Балтазар заявив, що відмова від вживання м'яса на один день на тиждень - "це добре для клімату, вашого здоров'я і ваших смакових рецепторів".

14 травня у місті вже пройшла вечірка присвячена першому вегетаріанському дню. На ній роздавалися рецепти вегетаріанських страв та демонстрували їх приготування.

Місцеві ресторани у свою чергу обмежили пропозиції м'ясних страв, натомість зробили альтернативну їм секцію в меню щочетверга.

Для того, щоб допомогти людям знайти у місті вегетаріанські кафе та ресторани, було надруковано близько 90 тисяч таких собі "мап вегетаріанських вулиць".

Під час виготовлення м'яса виділяється близько 18% газів, через які відбувається ефект глобального потепління, що негативно впливає на екологію, пояснює влада Гента своє рішення про введення вегетаріанських днів.

Очікується, що акція знизить рівень впливу Гента на навколишнє середовище, а крім цього допоможе вирішити проблему надлишкової ваги.

До речі, школярі Гента влаштують свій власний вегетаріанський день у вересні.

Реклама:

Головне сьогодні