Тест

Фонд Катерини Ющенко знову збиратиме гроші на лікарню

Про це йдеться у статті голови правління міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Олександра Максимчука і голови правління благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Віри Павлюк для "Дзеркала тижня".

"Розуміючи, що в умовах кризи можливості держави можуть бути обмежені, фонд "Дитяча лікарня майбутнього" розпочне другу кампанію збирання коштів, зокрема, більш активно шукаючи ресурси за кордоном", - пишуть автори.

"Крім того, можна залучити інвесторів чи/та операторів, які управляли б лікарнею через створення державно-приватного партнерства, як це робиться у світі, або за процедурою концесії з чітко визначеними інтересами держави", - розповідають організатори.

Вони нагадують, що під час телемарафону "Дитяча лікарня майбутнього", який відбувся 17 грудня 2006 року, було зібрано понад 262 млн. грн. благодійної допомоги.

"Кошти на лікарню надходили від фірм і компаній, робітничих колективів, простих громадян. Але левова частка із зазначених 262 мільйонів - майже 94% - була задекларована найбільшими благодійниками", - нагадують організатори.

"Серед них - благодійні фонди, великі підприємства, банки і заможні люди. Трохи більше ніж 6% надійшло від інших юридичних та фізичних осіб, з них близько 3 млн. 600 тис. гривень - через СМС", - пишуть вони.

Проте не всі великі благодійники на даний момент зуміли надати проекту обіцяні кошти, зауважується в статті.

Так, Сергій Тарута (ІСД) задекларував переказати проекту 15 млн. доларів, проте виконати зобов'язання поки не зумів, Костянтин Жеваго з задекларованих 10,1 млн. гривень перерахував 6,775 млн., а Едуард Шифрін надав 3 млн. гривень з 5 млн. обіцяних.

Разом з тим, виконують свої зобов'язання фонд Ріната Ахметова "Розвиток України", який фінансує проект на суму в 12,8 млн. дол., Джеймс Темертей (Northland Power Inc., який надав 1 млн. дол.), Борис Колесніков (який надав 1,5 млн. дол.), Володимир Костерін ("Трансбанк", надав 0,5 млн. грн.), Вадим Новінський ("Смарт-Холдинг", надав 4 млн. дол.) та Віктор Пінчук (фінансує проект на суму в 10 млн. дол.).