Тест

З 20-річного замороженого ембріону народилася здорова дитинка

Народженню малюка передували 10 років невдалих спроб його матері завагітніти шляхом екстракорпорального запліднення, пише The Daily Mail.

Заморожений ембріон, що належав іншій парі, був імплантований у матку 42-річної американки, а в травні вона стала мамою хлопчика вагою близько 3 кілограмів.

[L]

П'ять ембріонів були створені у 1990-му році. Після того, як один із них був успішно імплантований, пара пожертвувала решту "на всиновлення", і їх було заморожено.

Два десятиліття потому ці чотири ембріони й були запропоновані пацієнтці та її чоловіку у клініці, де вони проходили лікування від безпліддя.

По завершенні процесу "розморожування" живими лишилися тільки два ембріони, їх і підсадили у матку жінки. Один із них успішно імплантувався й у належний термін на світ з'явився довгоочікуваний малюк.

Біологічно він є єдинокровним братом тій дитині, що народилася у 1990-му році.

"Вона тривалий час проходила лікування, була нашою пацієнткою у 2000-му році. Це наполеглива леді", - каже директор Jones Institute for Reproductive Medicine Серджіо Енінджер про породіллю.

Саме він став автором дослідження, яке довело, що час перебування ембріонів у замороженому стані не заважає їм перетворюватися на здорових малюків. Деякі ж лікарі вважають, що ембріони можна зберігати й по 40 років.

У 2005-му році мешканка Сан-Франциско, 45-річна Деббі Бізлі народила донечку Лейну, чий ембріон перебував у замороженому стані з 1992-го року.