Тест

Релігія поширюється світом завдяки "гену віри" - вчені

Релігія і спіритизм можуть отримати більше поширення у світі, оскільки віруючі люди передають своїм дітям "ген віри", а дітей у них, як правило, більше, ніж у атеїстів.

"Чим сильніша віра людей, тим більше дітей вони, найімовірніше, будуть мати", - вважає професор економіки з Кембріджського університету Роберт Роуторн.

Враховуючи існуючу, на думку професора, генетичну схильність народжених дітей до релігійності, кількість послідовників різних релігійних навчань у світі буде неухильно зростати, пише ТСН з посиланням на The Daily Telegraph.

Свою думку вчений обґрунтовує даними опитування, проведеного в 82 країнах світу з 1981 по 2004 рік.

Дослідження показало, що дорослі, які відвідують богослужіння більше одного разу на тиждень, в середньому мають більше двох дітей у сім'ї, ті, хто заходить до церкви раз на місяць, заводять двох дітей, а люди, які ніколи там не бували, - менше двох нащадків.

Кілька років тому директор американського Національного інституту генних структур Дін Хамер після вивчення більш ніж 2000 зразків ДНК прийшов до висновку, що релігійність людини пов'язана з хімічним складом її мозку.

Він попросив групу тестованих відповісти на анкету з 226 питань, для того щоб визначити їх ставлення до Бога. У результаті цього дослідження учений прийшов до висновку, що люди, глибоко віруючі в Бога, мають у своєму організмі ген, який він визначив як VMAT2.