Україна стала п'ятою у списку країн, де найбільше люблять випити

— 18 лютого 2011, 10:37

Громадяни Молдови випивають більше алкогольних напоїв, ніж жителі інших країн. Такі дані містяться в опублікованій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Згідно з даними ВООЗ, житель Молдови випиває в середньому 18,22 літра алкогольної продукції на рік, що втричі перевищує середній глобальний показник - 6,1 літра алкоголю.

Також у рейтингу найбільш питущих виявилися Чехія (16,45 літра алкоголю на людину в рік), Угорщина (16,27 літра), Росія (15,76 літра),

Україна знаходиться на п'ятому місці з показником 15,6 літра алкогольної продукції на людину в рік, пише Комсомольська правда в Україні.

За даними ВООЗ, кожна п'ята людина в країнах СНД помирає від вживання алкоголю. Усього у світі близько 320 тисяч чоловік у віці від 15 до 29 років гинуть від вживання алкоголю, що становить 9% від кількості всіх смертей в цій віковій категорії, йдеться в опублікованому організацією доповіді щодо глобальної проблеми вживання людиною алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що згідно зі статистичними даними, опублікованими раніше, алкоголь в Україні вживають 24 мільйони чоловік. За рік наші співвітчизники випивають 1 мільярд пляшок горілки, 6 мільярдів пляшок пива і 320 мільйонів пляшок вина.

За статистикою, в Україні алкоголіком стає 1 з 10 українців, що вживають алкоголь. За останні 10 років кількість осіб, які знаходяться в залежності тільки від пива, зросла в 10-12 разів.

До речі, дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, опубліковані кілька років тому, шокували фахівців набагато більше, ніж нинішнє повідомлення. За підсумками 2008 року Україна стала абсолютним лідером серед сорока країн Європи за кількістю підлітків 11-15 років, які регулярно вживають алкоголь.

Реклама:

Головне сьогодні