Тест

Нові правила в Шанхаї: одна сім'я – одна собака

Правило набере сили з травня цього року, після чого більше 600 тисяч собак у Шанхаї виявляться поза законом, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Обговорення нової політики супроводжувалося бурхливими суперечками міських законодавців.

Торік більше 140 тисяч осіб звернулися до поліції зі скаргами на напади собак, не зареєстрованих, як це передбачено за місцевими правилами.

За оцінками експертів, таких "нелегальних" собак у Шанхаї приблизно в чотири рази більше, ніж тварин, оформлених відповідно до діючого законодавства.

Відповідно до нових правил, усім власникам незареєстрованних собак доведеться до травня або поставити їх на облік, або передати місцевій владі.

Ті, у кого вдома на законних підставах уже живуть дві собаки, зможуть зберегти їх, однак нові заяви на реєстрацію тварини будуть розглядатися тільки від родин, у яких немає жодного собаки.

Однак експерти не сумніваються, що люди знайдуть можливість обійти нові правила.

Приміром, коли тут ввели обмеження на кількість будинків, що належать одній родині, щоб сповільнити зростання цін на житло, деякі сімейні пари стали оформлювати розлучення, при цьому продовжуючи жити разом, щоб мати можливість купити вдвічі більше квартир.

Правоохоронці побоюються, що багатьох з не зареєстрованих належним чином собак, що з 1 травня опиняться поза законом, їм доведеться поставити на облік і залишити в себе.