Росіяни зняли фільм, у якому показано 40 реальних смертей. Відео

— 17 травня 2011, 09:55

Новосибірський режисер Петро Дікарєв зняв короткометражний документальний фільм "Кредитка", зафіксувавши на камеру 40 смертей. Мета - попередити водіїв, до чого призводить порушення правил дорожнього руху, повідомляє ТСН.

Як тільки на "02" надходив сигнал про чергову аварію, одночасно з інспекторами на місце трагедії виїжджала знімальна група. І так - на кожну смертельну ДТП, яка відбувалася в Новосибірську або поруч з містом.

Поки міліціонери складали протоколи, люди з відеокамерою знімали купи металу, розкидані на дорозі речі, калюжі крові, які розтікалися по асфальту. Так створювалася "Кредитка" - новий фільм, призначений для автомобілістів.

"Іноді в кадр потрапляли загиблі люди, іноді ми знімали покручені автомобілі ... Всього за три місяці роботи, нам довелося побачити близько сорока людей, які стали жертвами ДТП, - каже режисер. - Фільм розповідає про страшні ситуації, що трапляються на дорогах. Сідаючи в автомобіль, кожен з наших персонажів отримує в кредит життя. Але, порушивши правила, автоматично переводить в готівку картку, і гине".

"Всі герої - вигадані, їх зіграли актори. Але найстрашніші моменти ми ілюстрували документальними зйомками, - додає співавтор проекту Микола Аніщенко.

Хтось може сказати, що по-блюзнірськи робити кіно з кадрами людських смертей. Але співрежисери вважають, що такий жанр всерйоз стримає запал багатьох лихачів, а значить - збереже чиїсь життя".

І потім, зробити таке кіно запропонували самі інспектори. Поліцейські вирішили попереджати порушення за допомогою шокуючого відео.

Двоє новосибірських співавторів випустили вже чотири "короткометражки" подібного характеру. Але "Кредитка" серед них - найжорстокіша.

Найближчим часом правоохоронці розішлють диски з моторошним відео по автошколах, будуть запрошувати упійманих лихачів на чергові кіносеанси. А творці фільму замовили перекладачам написати репліки з "Кредитки" різними мовами. Скоро ролики забезпечать італійськими, німецькими, французькими, англійськими, іспанськими та китайськими субтитрами.

Реклама:

Головне сьогодні