Шукачі скарбів знайшли каблучку вартістю 500 тис. доларів. Фото

— 26 червня 2011, 12:59

У США шукачі скарбів знайшли на дні моря золоту каблучку XVII століття, повідомляє Lenta.ru із посиланням на WTSP.

Приблизна вартість каблучки складає півмільйона доларів. Вага прикраси становить 10 карат. Вона прикрашена прямокутним смарагдом розміром приблизно 2,7 на 2,5 сантиметра.

Дайвери з компанії Мела Фішера (Mel Fisher's Treasures) знайшли прикрасу в 56 кілометрах від Флорида-Кіс (Florida Keys) - ланцюжка островів у південній частині штату Флорида. Швидше за все, ця каблучка належить до скарбів іспанського галеона "Нуестра Сеньйора де Аточа" (Nuestra Senora de Atocha), яке затонуло неподалік від архіпелагу в 1622 році під час урагану.

Крім каблучки, дайверам вдалося знайти дві срібні ложки. Раніше, в районі, де затонув галеон, з дна були підняті золоті чіткі і злиток з того ж матеріалу.

Галеон "Нуестра Сеньйора де Аточа" в XVII столітті перевозив коштовні вантажі з іспанських колоній в метрополію. У вересні 1622 корабель, навантажений коштовностями, золотими і срібними злитками, потрапив в шторм і затонув неподалік від узбережжя Америки. Протягом наступних століть неодноразово робилися спроби знайти і дістати скарби галеона. Вони доснягнули успіху лише в 1985 році, коли шукач скарбів Мел Фішер, після 16 років пошуків знайшов місце катастрофи корабля. З тих пір, з дна було піднято цінності на суму більш ніж в 450 мільйонів доларів.

Реклама:

Головне сьогодні