12 кращих вин для пікніка

— 20 липня 2011, 16:37

Британське видання The Guardian опублікувало список вин, які на думку фахівців, стануть ідеальними для пікніків і принесуть максимум задоволення в спекотний літній день.

Враховуючи, що пікніки, як правило, припадають на обідній час, то найкращим варіантом для цього часу доби стануть легкі вина, вважає Девід Вільямс, оглядач Guardian. Він зібрав думки кращих рестораторів Європи і створив цей список.

Для пікніка, як можна краще, підійдуть білі вина, а саме - класичні німецькі, виготовлені з рислінгу, які за рівнем алкоголю не перевищують 10% об. Характерною особливістю німецьких рислінгыв є їх здатність відмінно освіжати, а також поєднуватися з літніми стравами з овочів, з грилем і салатами. Ще одна гідна альтернатива - рожеві португальські вина з фруктовими ароматами.

Практично жоден пікнік не обходиться без запеченого м'яса. Тому, справжнім задоволенням для гурманів стане поєднання смаженого на багатті м'яса і рожевих вин з Провансу, Божоле або долини Луари. Такий прекрасний супровід до смаженого м'яса зробить ваш пікнік ідеальним відпочинком.

1. La Combe de Grinou Blanc Chateau Grinou Bergerac 2009, Франція (12%) - сухе біле вино. Винарня практикує біодинамічних способи виготовлення вина. Букет: стиглі тропічні фрукти, має надзвичайно тривалий післясмак. Чудово освіжає. Блюда: сири, морепродукти.

2. Tesco Finest Picpoul de Pinet, France 2010, Франція (12,5% об) - дуже насичене і ароматне сухе біле вино, в букеті якого присутні ноти білого перцю і цитруса. Поєднання: копчені креветки, моцарелла.

3. Біле вино Muscadet Sevre et Maine 2005 року, Chateau-Thebaud, Франція (12% об).

Вино має відмінний рівень кислотності. Його можна пити молодим, але Мюскаде краще пити у віці. Прекрасне біле вино для будь-якого випадку.

4. Біле вино Gunderloch Fritz's Riesling, Rheinhessen, Німеччина 2009 (11,5% об.) - Один з кращих представників німецького виноробного регіону Nackenheim. Ідеальний баланс кислотності і цукру. Букет: ноти персика, стиглих фруктів, яблука. Поєднання: копчені сири.

5. Біле вино Joh Jos Prum Wehlen Sonnenuhr Riesling Kabinett, Німеччина 2009 (9,5%) - представник з Мозеля. Німецький варіант цього класичного рислінгу. Відмінні колоритні ласощі для жінок.

6. Біле сухе вино 2010 Jim Barry The Lodge Hill Dry Riesling, Clare Valley, Австралія (12,5%) - елегантне вино з 100% рислінгу. Вино має зеленуватий відтінок. Показує аромати лайма й апельсинової скоринки. Це відмінний варіант з Австралії! Підходить до сирів та риби.

7. Moscato d'Asti Suri Sandrinet Cerutti Cassinasco, П'ємонт, Італія (5%) - "чиста біла квітка Італії". Ніжне й м'яке вино - відмінний варіант для пікніка, який не закрутить голову в спекотний літній день.

8. Рожеве вино Tagus Creek Shiraz-Touriga Nacional Rosé, Tejo, Португалія, 2010 рік (12,5%) - відмінне вино з центральної частини країни. Вино має хорошу структуру і колір, зі смаком солодких фруктів, малини, вишні та полуниці. Добре поєднується з рибою і шашликами.

9. Рожеве вино Mirabeau Provence Rosé, Côtes de Provence, Франція 2010 (12,5%) - традиційно рожеве вино з Провансу. Сухе елегантне вино, яке приємно освіжає. Чудовий аромат суниці та малини робить Мірабо ідеально відповідним для різноманітних смачних продуктів влітку: від салатів і морепродуктів, до барбекю.

10. Червоне вино Mayu Carmenère-Syrah Rosé, Elqui Valley, Чилі 2010 (14%) - з точки зору рівня алкоголю, це найсильніший варіант із списку, проте під багато страв воно підходить ідеально. Виготовлено з двох сортів: Карменер і Сіра. Досить пряне і пікантне вино для гурманів. Підійде під гаряче смажене м'ясо.

11. Червоне вино Réserve de Vignerons des Caves de Saumur, Saumur-Champigny, Луара, Франція 2009 (13%). Сухе вино. Колір - рубіново-червоний. У смаку відчуваються червоні фрукти, вишня, смородина. Подавати злегка охолодженим. Поєднання: смажена яловичина, піца, сир.

12. Рожеве вино Domaine Ste-Lucie MIP, Classic Rosé Côtes de Provence, Франція 2010 рік (10,95%) - зразок з Провансу. Гарне вино з нотами червоної смородини і рожевого грейпфрута. Хороша кислотність робить це вино особливо освіжаючим. Колір: блідо-рожевий. Ідеально під блюда гриль.

Реклама:

Головне сьогодні