Вино виявилося засобом проти сонячних опіків

— 3 серпня 2011, 17:07

Виноград і вино здатні захистити шкіру від сонячних опіків.

Такого висновку прийшли іспанські вчені, провівши кілька експериментів, пише The Daily Telegraph.

В результаті проведених експериментів фахівці University of Barcelona і Spanish National Research Council з'ясували, що у винограді та вині присутні речовини, що захищають шкіру від передчасного старіння, сонячних опіків і навіть - раку шкіри.

Зокрема, вивчаючи реакцію шкіри на вплив УФ променів, вчені виявили, що флавоноїди, що містяться у винограді, можуть зупинити хімічну реакцію, яка призводить до омертвіння клітин шкіри. Ці дослідження, проведені в лабораторії Національного Університету, були опубліковані в журналі, присвяченому питанням харчової хімії і сільгосппродуктів.

Ультрафіолетові сонячні (УФ) промені - одна з головних причин різних неприємностей, які можуть трапитися зі шкірою в спекотну пору року.

Як запевняють біохімікі, унікальні якості винограду і вина допоможуть створювати такі косметичні продукти, які стануть справжньою знахідкою для усіх. Деякі косметичні компанії вже виявляють підвищений інтерес до цього відкриття, сподіваючись створити креми або таблетки, що захищають організм від негативного впливу сонячної радіації. А поки вони будуть створені, учені рекомендують включати в свій щоденний раціон більше винограду і в помірних дозах якісні вина.

Реклама:

Головне сьогодні