Жінкам краще ходити на роботу в спідницях – британські вчені

— 20 вересня 2011, 11:09

Співробітницям у спідницях більше довіряють, а ще вони мають більше шансів на вищу зарплатню.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Дослідження, проведене науковцями з Університету Хертфордшира, спростовує попередню гіпотезу - про те, що одяг жінок, які прагнуть успішності на роботі, має бути подібним до чоловічого.

300 добровольцям запропонували протягом 3 секунд подивитися на фото жінок у різному вбранні та висловити своє перше враження. Обличчя героїнь експериментатори приховали шляхом пікселізації, а їхній одяг був одного кольору та з однакової тканини.

Одначе респондентам усе одно більше сподобалися саме жінки в спідницях.

"Перші враження формуються швидко, й часто виявляються дуже правильними. Подивившись в обличчя протягом секунди, люди роблять судження щодо особистих та професійних якостей іншої людини", - пояснює співавтор дослідження, професор Карен Пайн.

"Жінки зазвичай мають ширший вибір стилю одягу, ніж чоловіки, але й мають зберігати свою індивідуальність, балансуючи між професіоналізмом та привабливістю", - каже науковець.

Саме спідниця належної довжини, на думку дослідниці, якнайкраще допомагає досягти цієї рівноваги.

"Будьте обережні з глибоким декольте чи міні-спідницею, бо можете перестаратися, а інше дослідження доводить, що провокативне вбрання розглядається як ознака низького професійного статусу", - зауважує Пайн.

Реклама:

Головне сьогодні