80% виробників продуктів дурять українського покупця

— 23 листопада 2011, 13:32

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров, який минулого тижня доручив Держспоживінспекції здійснити перевірку якості м'ясо-молочної продукції в Києві та Київській області.

За його словами, в молоці виявлено 20% жирів немолочного походження. "У вареній ковбасі – соя, якої там бути не повинно, консерванти і барвники. Вміст води більше норми. В сметані жирність 18,5% замість 21%, значний вміст жирів немолочного походження. В сосисках дитячих вищого ґатунку – білку менше норми і знову соя замість м’яса", - сказав у вступному слові Азаров.

За словами Прем'єр-міністра, саме тому зростає кількість скарг громадян на якість продуктів харчування, а також зафіксовано зростання кількості харчових отруєнь через незадовільний стан продуктів харчування.

Він також зазначив, що проблема має національний масштаб і є загрозою для нормального розвитку внутрішнього ринку, для якості життя в Україні і її треба вирішувати на загальнонаціональному рівні.

Нагадаємо, нещодавно Державна інспекція з питань захисту прав споживачів пообіцяла створити "чорний список" виробників та реалізаторів м'ясо-молочної продукції, які обманюють споживачів.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні