Мігранти з кризових країн ЄС їдуть до Німеччини

— 23 грудня 2011, 11:44

Тисячі греків, іспанців, італійців та португальців у часи боргової кризи залишили свої країни і перебралися до Німеччини.

Крім того, з травня припинили діяти обмеження на працевлаштування для поляків, угорців та словаків, які теж поповнили цього року лави трудових мігрантів у ФРН, повідомляє Deutsche Welle.

Власне, завдяки міграції з країн Європейського Союзу статистика приїжджих до Німеччини у першій половині цього року суттєво зросла – загалом на 19% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, повідомляє Федеральне статистичне відомство Німеччини.

Близько 435 тисяч людей – етнічних німців чи іноземців – в’їхало до ФРН у першій половині року. Близько 62% з них до цього моменту мешкали за кордоном у якійсь іншій країні Євросоюзу.
Кількість іноземців зросла на 21% і становить 381 тисячі із загальної кількості приїжджих. А частка німців, які повернулися на батьківщину, залишилася майже сталою.

Суттєвий приріст мігрантів спостерігається серед греків – майже 9 тисяч мігрували до Німеччини, що на 85% більше, аніж рік до того. Крім того, до ФРН перебралися 7300 іспанців (плюс 49%), 13900 італійців (плюс 22,5%) і 3800 португальців (плюс 21%).

Причиною є високе безробіття, від якого потерпають ці країни. В Іспанії воно сягає понад 20%, а в Греції – 18%.

Також на 30% зросла кількість мігрантів з країн-новачків ЄС, особливо коли в травні припинили діяти обмеження на працевлаштування. Загалом 115 тисяч людей приїхало до ФРН з цих країн. Також румуни та болгари, які лише з 2007 року належать до ЄС, мали приріст у Німеччині на 34%.

Водночас, як повідомило Федеральне статистичне відомство, ФРН залишило у першій половинуі цього року менше людей, аніж за аналогічний період 2010 року. Країну між Рейном та Одером залишило 300 тисяч мешканців – це на 6 тисяч менше. Таким чином тих, хто в’їхав, було на 135 тисяч більше, аніж тих, хто виїхав.

Тим часом за даними на 2010 рік, кожен восьмий мешканець Німеччини – іммігрант. Їх 10,6 мільйонів. Половина з них уже має німецьке громадянство. У середньому представники некорінного населення мешкають у ФРН 21 рік.

Головними країнами походження переселенців є Туреччина (1,5 млн.), Польща (1,1 млн.) та Росія (1 млн.). загальна чисельність населення Німеччини становить 81,7 мільйона людей.

Реклама:

Головне сьогодні